AcasăNewsNoi avertizari cod galben si cod portocaliu de furtuni. Iata zonele vizate!

Noi avertizari cod galben si cod portocaliu de furtuni. Iata zonele vizate!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni dimineata, noi avertizari cod portocaliu si cod galben de furtuni, valabile in judetele din sudul si sud-estul tarii, pana marti dimineata.

Potrivit meteorologilor, codul portocaliu emis este valabil pentru intervalul 28 iulie, ora 15.00 – 29 iulie, ora 3.00. In dupa-amiaza zilei de luni, 28 iulie si in prima parte a noptii de luni spre marti, in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si Arges va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50-70 l/mp si izolat peste 80 l/mp.

De asemenea, ANM a emis si un cod galben, pentru intervalul 28 iulie, ora 10.00 – 29 iulie, ora 10.00. In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in jumatatea de vest a tarii, precum si in zona de munte. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie in Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si vestul Munteniei. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp si va cadea grindina.

Foto: nasul.tv

author avatar
Alina Costache
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger