AcasăNewsNoi atentionari de ploi si vant puternic. CODUL GALBEN vizeaza mai multe...

Noi atentionari de ploi si vant puternic. CODUL GALBEN vizeaza mai multe zone din tara

Dupa cateva ore cu soare, norii vor acoperi din nou cerul, joi dupa-amiaza, iar precipitatiile vor pune stapanire pe mai multe zone din tara. Ploile vor fi insotite de vant, iar rafalele se pot transforma in vijelii.

Meteorologii avertizeaza ca in nord-estul judetului Vaslui, mai exact zona localitatilor Vetrisoaia, Albesti, Vulturesti, Averesti, Husi, Lunca Banului, Negresti, precum si in municipiul Vaslui, dar si sud-estul judetului Iasi, inclusiv localitatile Raducaneni, Tiba si municipiul Iasi, se vor semnala intensificari ale vantului, ce pot capata aspect de vijelie, dar si precipitatii insemnate cantitativ, de peste 25…30 l/mp. Aceste zone se afla sub incidenta unei atentionari nowcasting COD GALBEN, in intervalul 17.30-19.00.

De asemenea, o alta atentionare de vreme instabila este valabila, pana la ora 18.30, pentru sud-estul judetului Braila, in special localitatile Marasu, Stancuta, Tufesti, Viziru, Gropeni, Tichilesti, Unirea, Bordei Verde. Si pentru sud-vestul judetului Tulcea a fost emisa o atentionare nowcasting, valabila in intervalul 17.40-18.40, meteorologii informand locuitorii zonelor respective ca sunt asteptate ploi insemnate (peste 25 l/mp), insotite de descarcari electrice frecvente, dar si de vant cu intensificari ce se pot transforma in vijelii.

Asadar, daca locuiti in judetele pentru care specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie, e bine sa aveti in veder prognoza epntru urmatoarele ore, pentru ca vremea schimbatoare sa nu va prinda nepregatiti!

Sursa foto: iploiesti.ro

502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger