AcasăNewsNoi atentionari COD GALBEN. Ceata persista pana la pranz!

Noi atentionari COD GALBEN. Ceata persista pana la pranz!

Cum s-a intamplat si deunazi, in anumite zone ale tarii, si ziua de miercuri incepe cu ceata, de aceasta data in sapte judete din sudul si estul tarii.

Din cate rezulta din cele doua atentionari nowcasting (cu efect imdiat-n.r) emise, dimineata, de meteorologi, negura va duce la scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, posibil si sub pragul a 50 de metri, insa doar izolat.

O prima atentionare nowcasting COD GALBEN este valabila pana la ora 11 si cuprinde Doljul si Oltul. Unde, din cate anunta Administratia Nationala de Meteorologie, ceata se va semnala pe arii extinse, inslusiv pe drumurile nationale si europene care strabat aceste doua judete.

De asemenea, negura se va semnala, pana dupa pranz, mai exact pana catre ora 13, si pe raza altor cinci judete din sudul si sud-estul Romaniei, respectiv Teleorman, Giurgiu, Braila, Ialomita si Caslarasi.

Avand in vedere ca fenomenul care reduce simtitor vizibilitatea in trafic se va semnala inclusiv in perimetrul unor drumuri nationale si europene, soferilor li se recomanda sa circule cu mare atentie si sa foloseasca luminile corespunzatoare conditiilor meteo nefavorabile.

sursa foto: newsbuzau.ro

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger