AcasăNewsNoi arestari in dosarul silicoanelor: Alti sase medici vor fi retinuti!

Noi arestari in dosarul silicoanelor: Alti sase medici vor fi retinuti!

Alti sase medici de la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie din Bucuresti vor fi arestati in dosarul operatiilor estetice efectuate ilegal si al fraudarii fondurilor din sanatate, potrivit unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Sase medici si o angajata a unei clinici private urmau sa fie cercetati in stare de libertate in dosarul silicoanelor, insa Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti, contestatia facuta de parchet la decizia Tribunalului Bucuresti.

Alti trei medici de la acelasi spital se afla deja in arest preventiv, intre care si cadrul medical la care s-a gasit cea mai mare suma de bani, 700.000 de euro in conturi si 170.000 de euro cash.

Potrivit Parchetului Capitalei, medicii pretindeau ca mita sume cuprinse intre 450 si 3.400 de euro, in functie de tipul interventiei, banii fiind impartiti intre membrii echipei operatorii, iar Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) deconta o parte din costul interventiilor.

In dosar sunt puse sub acuzare 26 de persoane, printre care se afla 16 medici si o asistenta de la Spitalul de Arsi, precum si noua pacienti.

Medicii, specialisti in chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, ofereau consultatii pacientilor care doreau efectuarea unor operatii estetice, atat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, cat si in cadrul unor clinici private.

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger