AcasăNewsNoaptea Muzeelor - in aceasta sambata puteti colinda muzeele Capitalei!

Noaptea Muzeelor – in aceasta sambata puteti colinda muzeele Capitalei!

Intr-o zi cu o mare semnificatie pentru ortodocsi, de Sfintii Imparati Constantin si Elena, atat sarbatoritii zilei si ai lor cunoscuti, cat si cei care nu isi serbeaza azi onomastica au ocazia sa mearga alaturi de rude si amici sa colinde muzeele aflate in Bucuresti. Nu oricand, ci la lasarea serii!

La fel si cei aflati in marile orase ale tarii, care vor avea, de asemenea, obiectivele culturale deschise in aceasta noapte, avand in vedere ca pe 21 mai urmeaza a se desfasura cea de-a 12-a editie a evenimentului „Noaptea Muzeelor”!

Asadar, daca in timpul saptamanii nu va gasiti vreme sa vizitati un muzeu, poate ca va surade ideea sa faceti acest lucru, peste doar cateva ore. In Capitala, vor fi deschise mult dupa lasarea intunericului, printre altele, Muzeul National de Arta, Muzeul Bucurestilor (Sutu), Muzeul de Istorie, Muzeul Antipa sau Muzeul Taranului Roman.

Va reamintim ca startul acestui demers a fost dat de Franta, dar si ca an de an, evenimentul numara tot mai multi adepti, foarte multi dintre ei tineri dornici sa aiba acces la astfel de spatii culturale. Pe langa cele din Romania, muzeele din alte 37 de tari de pe Vechiul Continent isi vor primi in aceasta noapte vizitatorii.

Sursa foto: Facebook/Noaptea Muzeelor

author avatar
Cristina Stefan
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger