AcasăNewsNoaptea Muzeelor 2021. Primăria Capitalei, deschisă publicului. Ce surprize îi așteaptă pe...

Noaptea Muzeelor 2021. Primăria Capitalei, deschisă publicului. Ce surprize îi așteaptă pe bucureșteni

primaria capitaleiNoaptea Muzeelor 2021. Primăria Capitalei, deschisă publicului. Ce surprize îi așteaptă pe bucureșteni

Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, evenimentul aflându-se la cea de-a 17-a ediție. Cu această ocazie, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului, în premieră.

Locația va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18.00 până la ora 24.00, a anunțat primarul general, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook. Acesta a spus că sunt pregătite două expoziţii pentru acea seară.

„În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor! Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 – 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18 până la ora 24”, tranmite Nicuşor Dan.

Noaptea Muzeelor 2021. Două expoziții organizate la Primăria Capitalei

Primarul a spus că expoziţiile vizează istoria Bucureştiului şi a primăriei sale. Una intitulată „Uranus acum”, despre cartierul Uranus, care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

„Vom găzdui de asemenea un maraton al lecturii şi un experiment video de reconstrucţie virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut şi el în perioada regimului comunist. Vă aştept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria şi cultura bucureşteană, alături de prietenii şi colaboratorii noştri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Zeppelin şi ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment. Vă reamintesc de asemenea că toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa şi ele la Noaptea Europeană a Muzeelor, aşa că aveţi de unde alege pentru a petrece o noapte culturală în Bucureşti”, conchide primarul general al Capitalei.

Noaptea Muzeelor 2021. Lista şi programul muzeelor participante

În anul 2020, în contextul pandemiei COVID-19, într-o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial pentru sectorul cultural, peste 60 de muzee și operatori culturali din toată țara au sărbătorit Noaptea Muzeelor pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfășurate în marea lor majoritate în mediul online.

Vezi lista oficială a muzeelor înscrie la Noaptea Muzeelor 2021!

Noaptea Muzeelor este un proiect inițiat în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR).

author avatar
Andreea Vlad
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger