AcasăNewsNivel maxim de alertă pentru Ucraina! MAE: „Părăsiţi imediat ţara!”

Nivel maxim de alertă pentru Ucraina! MAE: „Părăsiţi imediat ţara!”

Nivel maxim de alertă pentru Ucraina! MAE: „Părăsiţi imediat ţara!”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ridicat, luni, nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim, după ce armata rusă a intrat în regiunile separatiste din estul țării.

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre și a evoluțiilor negative de luni seară, MAE transmite românilor aflați în regiune să părăsească Ucraina imediat.

Totodată, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, în Peninsula Crimeea, precum și în zona de frontieră din nordul și nord-estul Ucrainei, reamintind cetățenilor români că situația de securitate din aceste zone s-a agravat accentuat.

De asemenea, MAE sfătuiește cetățenii români să rămână vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure și să fie în măsură să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă.

România nu recunoaște independența republicilor Donețk și Luhansk

MAE reamintește că România nu recunoaşte anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol, care rămân, conform dreptului internațional, părţi integrante ale Ucrainei.

România condamnă recunoaşterea de către Federaţia Rusă a „independenţei” autoproclamatelor republici separatiste din Doneţk şi Luhansk, care sunt părţi componente ale Ucrainei.

author avatar
Andreea Vlad
138 afisari

1 COMENTARIU

  1. România să ceară drepturi și libertăți pt. românii din Ucraina, nu să pupe în kur pe amerloci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger