AcasăNewsNita ameninta: Daca Basescu nu-l va nominaliza pe Ponta atunci are o...

Nita ameninta: Daca Basescu nu-l va nominaliza pe Ponta atunci are o problema, il suspendam!

Constantin Nita

Constantin Nita a declarat ca daca presedintele nu-l va numi pe Victor Ponta ca premier dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie atunci USL va declansa procedura de suspendare a lui Basescu.

Constantin Nita

Nita a declarat ca Victor Ponta a fost desemnat de Congresul partidelor USL pentru un nou mandat de premier, daca USL castiga alegerile. Omul politic spune ca singurul impediment  ar fi ca Basescu sa nominalizeze pe altcineva la functia de Prim-ministru. „Probabil ca domnul Basescu nu-l va nominaliza pe domnul Ponta si atunci are domnia sa o problema, in sensul ca noi suntem decisi, partidele sunt decise ca in conditiile in care nu se va intampla lucrul acesta, intr-o majoritate de peste 51%, atunci nu urmeaza decat procedura constitutionala de suspendare, este evident lucrul acesta”, amentinta Constantin Nita, intr-un interviu acordat RFI.

Vicepresedintele PSD a declarat ca: „desemnarea domnului Ponta a fost facuta de catre Congresul partidului si de catre Congresul partidelor ce alcatuiesc Uniunea Social Liberala. Deci nimeni nu-si poate permite acum sa spuna ca nu-l mai doreste ca premier.  Este o decizie politica a forurilor de partide care constituie alianta, prin urmare aici (in cadrul USL-n.r.) lucrurile nu se mai pot schimba”.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca va desemna dupa alegeri un premier care sa serveasca interesului national, precizand ca afirmatiile politicienilor despre suspendarea sa nu il impresioneaza si ca nu ii este frica de politicieni.

Declaratiile vicepresedintelui PSD vin dupa ce, joi, Lazaroiu a comunicat ca daca presedintele va fi suspendat din nou, atunci nu crede ca SUA vor mai mentine Parteneriatul Strategic cu Romania, iar UE ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce va fi o catastrofa.

In replica, europarlamentarul PNL, Ramona Manescu afirmase ca nimeni nu mai sta acum sa-l asculte pe consilierul prezidential, despre care a apreciat ca ori nu are ce face ori are ca tema abaterea atentiei opiniei publice de la lucrurile cu adevarat importante.

author avatar
Alina Costache
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger