AcasăNewsNinsorile fac ravagii in Capitala: Copaci cazuti peste masini si trafic ingreunat!

Ninsorile fac ravagii in Capitala: Copaci cazuti peste masini si trafic ingreunat!

Ninsorile abundente care au cazut in ultimele 24 de ore, in mai bine de o treime din tara, vantul puternic si temperaturile extrem de scazute au inceput deja sa le creeze probleme soferilor, dar si pietonilor. In Bucuresti mai multi copaci au cazut peste masini.

Zapada a cazut fara oprire in Capitala, inca de marti seara de la ora 17.00, luandu-i prin surprindere pe bucurestenii care mai sperau ca iarna nu va veni atat de curand. Soferii sunt cei mai afectati de vremea capricioasa, deoarece traficul a fost ingreunat iar nervii conducatorilor auto intinsi la maxim.  Pentru ca stratul de zapada sa nu se astearna pe carosabil, autoritatile locale au scos aproape 70 de utilaje la lucru, noteaza rtv.net.

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca, din cauza scaderii temperaturii, au fost deschise centrele destinate persoanelor fara adapost, respectiv Complexul de Servicii Medicale din strada Theodor Pallady cu 700 de locuri, Adapostul „Sf. Luca” din cartierul Berceni – cu 170 de locuri si Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil din Soseaua Viilor – cu 50 de locuri.

Pentru orice sesizare privind serviciile publice de apa, caldura si electricitate, bucurestenii pot suna la numarul gratuit 0800.800.868, pus la dispozitie de municipalitate.

Nici in celelalte judete din tara situatia nu a este mai roz. In judetul Arges a nins abundent, dar stratul mai gros de zapada nu e in zona de munte, ci spre Pitesti si spre vestul judetului. La Pitesti si Mioveni utilajele cu lame au fost scoase pe strazi si au imprastiat material antiderapant cel putin pe arterele principale.

Probleme au fost si in Giurgiu, unde un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a intervenit miercuri dimineata pentru scoaterea unui autoturism de sub un copac si pentru degajarea unei strazi din municipiul resedinta de judet pe care au cazut mai multi pomi, urmare a ninsorilor si a viscolului din ultimele 24 de ore.

La Targu Jiu a nins, de asemenea, fara intrerupere. Pe unii dintre soferi zapada i-a luat pe nepregatite, iar la Timisoara, desi a nins continuu, zapada s-a asternut doar pe cladiri si masini. Cel mai mult a nins in zona de munte din Banat. Pe Semenic stratul de zapada atinge pe alocuri 15 centimetri.

Totodata, autoritatile anunta ca din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore este pericol de avalansa pe mai multe trasee montane din tara, turistilor fiindu-le interzis sa foloseasca mai multe trasee periculoase din Arges si Valcea.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger