AcasăNewsNinsori si viscol in toata tara! Autoritatile, in alerta!

Ninsori si viscol in toata tara! Autoritatile, in alerta!

Penelistii asteapta de la Liviu Dragnea sa-si asume esecul desentralizarii

Autoritatile sunt in alerta de cand meteorologii au avertizat ca in acest sfarsit de saptamana isi vor face aparitia ninsorile si viscolul.

Pentru a nu fi luati prin surprindere, in cadrul comandamentului de iarna organizat la Guvern, vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut prefectilor sa se asigure ca dispun de toate fortele si mijloacele prevazute in planurile de interventie.

„Asa cum stim cu totii, pana acum temperaturile au fost foarte ridicate in aceasta perioada si nu s-a impus convocarea unui astfel de comandament. Vreau sa aveti o cunoastere concreta a efectelor situatiilor de urgenta, sa dispuneti primele masuri si sa transmiteti datele necesare in timp real la IGSU pentru a va folosi sistemul de informare ierarhica. Sa verificati din timp disponibilul de forte si mijloace prevazute in planurile de interventie, atat in ceea ce priveste contractele pe care le are CNADNR pe drumurile nationale, cat si in ceea ce priveste contractele pe care le au autoritatile locale pe celelalte drumuri, judetene, comunale si chiar strazile din interiorul localitatilor. De asemenea, sa instituiti serviciul de permanenta la autoritatile publice locale, conform legii. Sa stabiliti masurile pentru ca populatia sa fie informata permanent. Sa dati informatii la presa, pentru ca presa ne-a ajutat si speram sa ne ajute in continuare. De asemenea sa procedati, din nou, la constituirea sistemului de salvare cu prioritate a persoanelor aflate in dificultate. Aici o sa colaborati cu sistemul pe care-l coordoneaza domnul ministrul Arafat”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit Romania TV.

author avatar
Andra Nesu
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger