AcasăNewsNinsori si vant puternic: 10 judete, sub COD GALBEN

Ninsori si vant puternic: 10 judete, sub COD GALBEN

In cea de-a doua zi a anului, meteorologii au emis o atentionare, valabila pentru un numar de zece judete- care intra fie total, fie doar partial- sub incidenta unui COD GALBEN de ninsori si vant.

Vremea continua sa fie rece si, dupa cum anuntasera, de altfel, inca de la finele anului specialistii de la ANM, de sambata incepand isi vor face simtita prezenta si precipitatiile specifice unei luni de iarna, respectiv ninsorile.

Asadar, prezenta atentionare intra in vigoare maine la ora 14 si va ramane valabila pana luni la pranz, respectiv pana pe 4 ianuarie, la ora 12. Sunt anuntate ninsori, dar si vant cu intensificari si temperaturi scazute.

Mai precis, meteorologii spun ca ninsorile, care se vor semnala intr-o prima faza in sud–vest, vor cuprinde ulterior zona de sud a tarii, cu mentiunea ca specialistii se asteapta sa se depuna un strat de zapada. Cat priveste Capitala, meteorologii informeaza ca e posibil sa ninga slab, cel mai probabil in noaptea de duminica spre luni. De asemenea, este posibil ca vantul sa fie prezent in tabloul hibernal.

Nici vantul nu va lipsi din peisaj, sporind senzatia de frig. Din cate anunta Administratia Nationala de Meteorologie, se vor semnala intensificari temporare in Oltenia si zona de vest a Munteniei, cu viteza pana la 55 km/h, rafalele fiind mai puternice, de pana la 60-70 km/h, in sudul Banatului.

Va fi frig, chiar ger, si in alte regiuni, meteorologii anuntand ca in centrul si nordul Moldovei, precum si in estul Transilvaniei, mercurul din termometre va cobori atat de mult, incat acestea din urma vor indica valori chiar si de -15 grade.

208 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger