AcasăNewsNinsori in mijlocul lui aprilie. A nins in mai multe judete din...

Ninsori in mijlocul lui aprilie. A nins in mai multe judete din tara

In zonele inalte alte judetului Harghita a nins joi dimineata, iar temperaturile au scazut. Este a treia oara in ultimele zile când iarna revine in judet.

Politia Rutiera avertizeaza nducatorii auto care circula pe DN7A, Brezoi – Petrosani. Acestia sunt rugati sa circule prudent, deoarece ninge in zona Voineasa – Vidra – Obârsia Lotrului.

Statiunea Baile Harghita a fost acoperita cu un strat subtire de zapada, localnicii fiind obisnuiti cu astfel de capricii ale vremii. A nins si in ale zone din Harghita situate la altitudine, cum ar fi Ciumani sau Bucin. Seful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Panescu, a declarat ca ninge in zona varfului Bucin, pe DN 13B, iar drumarii au imprastiat preventiv 2,5 tone de sare. In restul judetului ploua, iar circulatia se desfasoara normal.

Potrivit meteorologilor, diferentele de temperatura fata de ziua precedenta vor fi de cel putin zece grade, in conditiile in care miercuri s-a inregistrat la Miercurea Ciuc o maxima de 20 grade Celsius.

„Ninge de azi noapte in zona, s-a si depus un strat mic de zapada, nu este periculos, noi avem acolo districtul nostru de drumuri si putem interveni daca situatia se inrautateste. In orice caz, rugam conducatorii auto care aleg sa ajunga in Petrosani pe aceasta ruta, DN7A, sa circule prudent, pentru ca prognoza meteo anunta in continuare ninsori pe aceasta parte de drum. Transalpina este inchisa, acolo ninge abundent, iar zapada este depusa pe carosabil”, a declarat joi directorul Sectiei Drumuri Nationale Vâlcea, Eugen Manescu, potrivit Romania TV.

Administratia Nationala de Meteorologie spune ca atentionarea de vreme rea este valabila pana vineri, 11 aprilie, ora 21.00.

author avatar
Andra Nesu
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger