AcasăNewsNinsori în mai multe zone din țară/Care sunt drumurile cu restricții de...

Ninsori în mai multe zone din țară/Care sunt drumurile cu restricții de trafic din cauza zăpezii

sursa foto: monitorulbt.ro

Răcirea vremii și precipitațiile – sub formă de ploaie sau ninsoare – se resimt și la nivel de trafic rutier.

Șoferii sunt informați, miercuri dimineață, asupra faptului că sunt zone din țară în care ninge, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Cele mai recente informații venite de la Centrul Infotrafic, miercuri dimineață, corespunzătoare situației de la ora 06:30, indică faptul că „traficul este restricționat pe prima bandă a DN 1 pe sensul București – Ploiești, la kilometrul 27+100 de metri, în zona localității Snagov, județul Ilfov, după ce un autotren a lovit o conductă de gaze și a rămas imobilizat pe carosabil. A fost oprită alimentarea cu gaze, nefiind pericol de explozie. Se estimează reluarea circulației în condiții normale după ora 08.00”.

Carosabil umed pe autostrăzi

Conform sursei citate, pe arterele rutiere principale – respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești – se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie, cu vizibilitate este bună.

La nivelul țării, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, circulându-se în condiții de iarnă, în zona montană a județelor Arad, Bacău, Botoșani, Covasna, Iași, Neamț, Prahova și Vaslui”, a mai transmis aceeași sursă.

Unde sunt impuse restricții de trafic

Centrul Infotrafic precizează, totodată, că „din cauza zăpezii depuse pe carosabil, sunt impuse mai multe restricții de trafic”, și anume:

  • DN 28A Pașcani – Moțca, județul Iași – circulație închisă;
  • DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localității Câineni, județul Vâlcea – căderi de pietre de pe versanți – trafic alternativ, pe un sens;
  • DN 29, între localitățile Botoșani și Manoleasa, județul Botoșani – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone;
  • DN 13B, între localitățile Praid și Joseni, județul Harghita – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone;
  • DN 2, între localitățile Suceava și Siret, județul Suceava – trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Mangalia.

Recomandări pentru șoferi

Șoferilor li se recomandă să circule cu multă prudenţă, să păstreze o distanţa corespunzătoare între vehicule, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare sau a benzii. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți ca, înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile.

Dar și să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei când rulează pe un carosabil umed sau alunecos, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger