AcasăNewsNinsoare, frig si mai multe drumuri acoperite cu zapada! Unde se circula...

Ninsoare, frig si mai multe drumuri acoperite cu zapada! Unde se circula in conditii de iarna!

Iarna a venit mai devreme in mai multe judete din tara, iar pe multe drumuri din Oltenia, Banat si Transilvania se circula in conditii de iarna. Ninsorile care au cazut marti dimineata aduc primele probleme pe sosele, drumarii actionand cu 156 de autoutilaje.

Soferii trebuie sa fie foarte atenti la trafic, pe multe drumuri nationale din judetele Valcea, Caras-Severin, Bihor, Alba si Harghita, unde s-a depus un strat de zapada intre unu si trei centimetri, circulandu-se in conditii de iarna. Din fericire nu sunt portiuni de drum inchise sau blocate, anunta centrul Infotrafic.

De asemenea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, anunta ca in judetul Valcea, pe DN 7A Voineasa – Obarsia Lotrului, intre kilometri 50-91, s-a depus un strat de zapada de aproximativ doi centimetri, in timp ce in judetul Caras-Severin, pe DN 57B Oravita – Anina, intre kilometri 11-16 este un strat de zapada de aproximativ un centimetru.

De asemenea, un strat de zapada de aproape un centimetru s-a depus si pe portiuni de drum din judetele: Bihor – pe DN 1H la Sinteu si pe DN 75 la Magura; Alba – pe DN 67C la Sugag; Harghita – pe DN 13B Bucin – Borzon, iar in judetul Sibiu, pe DN 7C Balea Cascada este zapada framantata de unu-trei centimetri, potrivit CNADNR.

O data cu venirea iernii si caderea zapezii, Directiile Regionale de Drumuri si Poduri s-au mobilizat si au actionat in total cu 156 de utilaje, raspandind 734 de tone de material antiderapant, in judetele: Arges, Prahova, Dolj, Valcea, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Cluj, Bistrita, Bihor, Maramures, Alba, Salaj, Brasov, Mures, Harghita, Covasna, Sibiu, Iasi, Neamt si Suceava, a precizat CNADNR.

La munte si in nordul tarii este iarna in adevaratul sens al cuvantului: a nins abundent in mai multe zone, iar zapada le-a dat batai de cap soferilor. In plus, meteorologii au emis o informare de vreme rece valabila pana joi dimineata.

In cursul zilei de marti vremea va continua sa se raceasca, valorile maxime anuntate fiind cuprinse intre 0 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 7 grade pe litoral. In sud-vestul si sudul tarii va fi innorat si vor cadea precipitatii pe arii relativ extinse. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in Banat, mixte in Oltenia si Muntenia si mai ales ploi in Dobrogea, dar pana miercuri noapte se transforma in ninsori. Vantul va avea unele intensificari in regiunile extracarpatice si la munte.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
556 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger