AcasăNewsNinsoare ca-n mijlocul iernii, cu doar câteva zile înainte de Paști. Deszăpezire...

Ninsoare ca-n mijlocul iernii, cu doar câteva zile înainte de Paști. Deszăpezire pe final de aprilie – VIDEO

Ninsoare ca-n mijlocul iernii, cu doar câteva zile înainte de Paști. Deszăpezire pe final de aprilie - VIDEO (sursa foto: captură video)

Iarna nu pare să se dea dusă nici măcar acum că ne apropiem de finalul lui aprilie, cea de-a doua lună de primăvară calendaristică.

Privind imagini recent surprinse în centrul țării, însă, cu greu ne imaginăm că se apropie Sărbătorile Pascale, de vreme de atmosfera pare desprinsă mai degrabă din poveștile de iarnă, din preajma Crăciunului.

Dată fiind situația, s-au scos în teren utilajele de deszăpezire. Din câte au anunțat miercuri dimineață reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov ningea ”abundent în nord-estul județului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz și DN2D, la limita cu județul Vrancea”, iar în mai multe zone din județul Harghita, îndeosebi în zonele înalte din nordul județului, s-a depus un strat nou de zăpadă.

Rugăminte către șoferi

S-au dat asigurări că ”DRDP Brașov acționează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate”, totodată fiind adresat și un mesaj conducătorilor auto care au drum în zonele în care au căzut precipitații specifice sezonului de iarnă. ”Vă rugăm să nu circulați în aceste zone dacă ați apucat să vă schimbați cauciucurile de iarnă și să adaptați viteza la condițiile de drum!” – sună mesajul postat pe pagina de Facebook a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Imaginile următoare au fost surprinse, așadar, cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile Pascale ortodoxe, care în acest an se suprapun cu minivacanța de 1 mai. Prilej cu care unii români ar putea alege să își petreacă zilele libere la munte sau, de ce nu, la mare.

author avatar
Cristina Stefan
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger