AcasăNewsNinge pe Transalpina/Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele...

Ninge pe Transalpina/Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook / DRDP Craiova

Peisaj specific iernii, pe Transalpina, unde a nins, pe final de aprilie. Drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire.

Autorităţile anunţă, joi, 25 aprilie, că ninge pe Transalpina. Iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător pentru condițiile meteo.

„Ninge pe Transalpina. Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe DN 67C pentru acționare cu material antiderapant și lamă, pentru îndepărtarea zăpezii și asigurarea circulației în condiții de siguranță”, a informat, joi, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Șoferii sunt îndrumați să nu pornească la drum, în zonele montane afectate de astfel de precipitații, fără să aibă autovehiculele echipate corespunzător. Pe scurt, să pornească la drum pregățiți.

„Nu vă deplasați în zonele montane afectate de fenomene meteo dacă nu aveți autovehiculele echipate corespunzător”, au mai transmis reprezentanții DRDP Craiova.

Informare meteo – în ce zone se anunță ploi, dar și ninsoare

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineață o informare, anunțând zonele în care sunt așteptate ploi, dar și unde vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Informarea meteo e valabilă în perioada 25 aprilie, ora 10 – 26 aprilie, ora 06, așadar până vineri dimineață.

Conform ANM, „în intervalul menționat, va ploua în sudul, centrul și estul țării. Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra local cantități de apă de 15…25 l/mp. La altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”.

author avatar
Andrei Coman
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger