AcasăNewsNinge in aproape toata tara. N-ai anvelope de iarna? Uite ce amenzi...

Ninge in aproape toata tara. N-ai anvelope de iarna? Uite ce amenzi risti

Reprezentantii ANM anunta ca luni, mai ales intre orele 04.00 si 22.00, este posibil sa ninga in aproape toata tara.

Ninge deja in Gorj, Valcea, Bistrita si alte zone din nordul si vestul tarii, insa meteorologii se asteapta ca precipitatiile sa acopere, treptat, intreaga tara, fiind posibil sa ninga si la Bucuresti, mai ales in noaptea de luni spre marti.

Echipele de interventie si-au facut, deja, datoria in zonele in care a inceput sa ninga astfel ca momentan nu exista drumuri impracticabile. De altfel, conform Romania TV, s-a intervenit cu sute de tone de sare, numai in Pasul Tihuta folosindu-se 30 de tone de sare pentru a se asigura conditiile potrivite de circulatie.

Totusi, politistii anunta ca vor fi foarte atenti sa se asigure ca, pe drumurile cu zapada sau polei, soferii au masinile echipate corespunzator.

In cazul in care circulati pe drumuri cu zapada, polei sau gheata si nu aveti cauciucuri de iarna, riscati o amenda cuprinsa intre 720 si 1.600 de lei plus pierderea permisului de inmatriculare. Daca ramaneti blocati pe un drum cu zapada si nu aveti cauciucuri de iarna, riscati o amenda de pana la 8.000 de lei plus plata cheltuielilor pentru interventie. Iar daca mai produceti si un accident pentru ca nu ati avut cauciucuri de iarna, firma de asigurari nu acopera pagubele.

sursa foto: Romania TV

author avatar
Cristi Ionita
534 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger