AcasăNewsNinel Potarca, fostul candidat la alegerile prezidentiale, 6 ani de inchisoare

Ninel Potarca, fostul candidat la alegerile prezidentiale, 6 ani de inchisoare

Constantin Ninel Potarca, fost candidat la alegerile prezidentiale, a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare.

Inca din urma cu cinci ani, Constantin Ninel Potarca a fost acuzat de comiterea mai multor infractiuni, precum evaziune fiscala si dare de mita. A fost condamnat, in 2012, la trei ani si jumatate de inchisoare, cu executare.

Sentinta a fost atacata atat de Potarca, cat si de procurori. Conform b1.ro, dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Craiova, iar magistratii de aici au decis, anul trecut, ca Potarca merita o pedeapsa mai mare, respectiv de sase ani de inchisoare.

Potarca a atacat si sentinta respectiva cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar nici magistratii de aici nu s-au lasat induplecati si au mentinut condamnarea de sase ani, care este definitiva.

Afaceristul urmeaza sa ajunga joi dupa gratii, el aflandu-se pana acum in arest la domiciliu. In acelasi dosar, in care Ninel Potarca a fost acuzat ca a prejudiciat statul cu peste un milion de euro, au mai fost condamnate alte trei persoane.

Toma Potarca, fratele lui Ninel Potarca, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, Mihalache Radu, un afacerist din Ramnicu Valcea, a fost condamnat la trei ani de inchisoare, iar Dan Radu, recidivist, fratele lui Mihalache Radu, va trebui sa petreaca patru ani dupa gratii.

author avatar
Cristi Ionita
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger