AcasăNewsNinel Potarca, fost candidat la alegerile prezidentiale, a fost arestat

Ninel Potarca, fost candidat la alegerile prezidentiale, a fost arestat

Ninel Potarca, unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale din 2009, risca sa-si petreaca cel putin 29 de zile dupa gratii.

Politicianul de conjunctura a primit, vineri, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzat de dare de mita. Ninel Potarca, un personaj extrem de controversat, a avut numeroase probleme cu legea.

Posesorul mai multor firme de colectare de fier vechi, Ninel Potarca a fost acuzat, in ultimii ani, conform realitatea.net, de evaziune fiscala. Procurorii DNA sustin ca acesta a folosit facturi fictive si a prejudiciat statul cu 18,6 milioane de lei.

Condamnat la sase ani de inchisoare cu executare de catre Curtea de Apel Craiova, Ninel Potarca a profitat ca decizia nu a fost una definitiva. Totusi, in luna iulie a acestuia an, Potarca a fost arestat preventiv intr-un alt dosar de evaziune fiscala.

Nici atunci nu a ramas dupa gratii, Curtea de Apel Craiova aproband cercetarea lui in libertate. Totusi, joi seara, Ninel Potarca a fost prins in momentul in care a incercat sa ofere bani unui lichidator judiciar. Retinut pentru dare de mita, Ninel Potarca a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile.

Poreclit „Obama de Meteor”, Ninel Potarca a candidat, in 2009, la alegerile prezidentiale, dar a parasit lupta din turul intai, cu un rezultat modest, desi la vremea respectiva se spunea ca este unul dintre cei mai bogati romi din Romania.

sursa foto: bzi.ro

author avatar
Cristi Ionita
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger