AcasăNewsNicușor Dan vrea să curețe parcurile cu 5 GREBLE

Nicușor Dan vrea să curețe parcurile cu 5 GREBLE

Capacitatea de management a primarului general Nicușor Dan este praf și pulbere, o dovedește și recentul scandal de la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement. Acum caută „vinovații” de starea jalnică a parcurilor, deși timp de un an nu a făcut decât să falimenteze cele două companii municipale care se ocupă de întreținerea acestora.

În octombrie anul trecut, administrația Firea a lăsat compania de parcuri cu utilaje în valoare de 30 milioane lei, iar în conturi se regăseau 7 milioane lei. Din luna septembrie (facturi scadente în octombrie) Nicușor Dan nu a mai plătit niciun leu până în aprilie 2021.

Faliment voit

Anul acesta, din cele 95 milioane lei solicitate de ALPAB pentru curățenie, întreținere, reparații bănci, înlocuire locuri de joacă, primarul general Nicușor Dan a alocat doar 9 milioane de lei. Șirul greșelilor (voite) edilului lui Orban a continuat, ajungându-se în situația de astăzi în care absolut toate marile parcuri din București să fie în paragină, falimentând, totodată, și cele două companii municipale care se ocupă de întreținerea oazelor de verdeață ale bucureștenilor. La 1 septembrie, Dan intenționează să le retragă delegarea celor două companii și să le închidă… pe pierderi, satisfăcându-și, astfel, obsesia vizavi de companiile municipale înființate de Firea. Nu contează că se vor pierde utilaje noi-nouțe, lichidatorii se vor bucura.

În plus, în cuprinsul hotărârii de dizolvare se specifică faptul că ALPAB va prelua prin forțe proprii serviciile de întreținere. Cum? Nici Nicușor Dan nu pare să știe, având în vedere că ALPAB are, astăzi, doar 5 greble și niciun salariat fizic sau în organigramă care să presteze serviciile de întreținere.

În cadrul descinderii de joi la ALPAB, Nicusor Dan a încercat să determine directorii executivi să scoată la măturat, spălat și cărat gunoi (serviciu pentru care trebuie autorizații speciale, utilaje specifice) cele 37 de salariate care în prezent lucrează în sere (floricultor în fișa postului). Adică cele 37 de femei trebuie să îndepărteze mizeria strânsă în decurs de un an.

I s-a atras atenția că încalcă legea

În altă ordine de idei, indiferent cum se numește, primarul general al Capitalei este semnatarul contractului de delegare pentru întreținerea parcurilor, contract în care are obligația să asigure fonduri (contractul a fost validat în Consiliul General al Municipiului București) pentru toate operațiunile de igienizare, salubrizare, reparații etc..Mai mult, Nicușor Dan nu poate să vină să spună la un an de la preluarea mandatului de primar general că e nemulțumit sau că nu a știut ce se întâmplă în parcuri, în condițiile în care compania municipală i-a trimis zeci de adrese prin care i s-a atras atenția că încalcă legea. Nicușor Dan era obligat prin codul administrativ, legea spațiilor verzi și contractul de delegare să asigure fonduri și să gestioneze direct și prin administrator întreținerea parcurilor. Deci, unde sunt vinovații, domnule primar Nicușor Dan?

author avatar
Andrei Coman
466 afisari

10 COMENTARII

  1. Pai cine a furat ca-n codru timp de 21 de ani pe bucuresteni,nu hotii pesedeului?Si-au facut cu banii nostri firme fantoma care umflau preturile la toate,inclusiv la greble ,sa aibe si famiglia lor ce papa,nene!Cand au vazut ca nu mai au trecere la noul primar ,si-au luat avioanele-pardon,greblele😃-si le-au dus sa-si curete curtile!!Mamaaa,ce de panselute se plantau pe vremea „Regretatei”(de hoti,nu de bucuresteni!) tot timpul anului,chiar si iarna,ca „era prea multe,maica!”Bancile se inlocuiau mai ceva ca chilotii si ciorapii,in loc sa fie revopsite,iar aleile si rondurile erau bordurate de 10 ori pe an,ca banu’curgea garla ,de nu-l mai puteau opri…

  2. Lie Clotilde, dă cu goagăl și puțină haritmetică și spune cât a fost în moț pesedeu și cât pdleu sau penele. Să fi fost totuși Ceaușescu de vină, să fi fost Zamolxe? Au o avea ceva de zis şi Hadriean?

  3. L-ati vrut pe carliontat??? Spalati-va pe cap cu el, poate vi se imbarliga si voua parul… ca altceva nu vad ce va face asta in urmatorii ani. Poate inca 2-3 parade ale cu…ristilor.

  4. &,,Nicușor Dan vrea să curețe parcurile cu 5 GREBLE”

    Probabil cea mai rentabilă afacere pe care ar putea să o facă pe bani publici, ? Succes, ?

  5. cit de proasta poti sa fi lia esti o vaca imputita ca si boul pe care il susti[nesimtrito]

    • Pandele,tu esti,infractorule? Firea sa-ti fie de perna la puscarie!!Puscariasii se ajuta intre ei,se stie,ca doar asta au incercat 4 ani,sa scape de lege! Curand o sa-l luati cu voi din nou pe dragnev ,sa va invete la bideul din curte sa pescuiti toti,hotilor!!!

  6. Din cele 37 salariate floricultor, 5 vor da cu greblele, 32 vor munci online și sper că se vor schimba în ture la datul cu grebla. Ce pot să zic? Spor la treabă!

  7. Poate autogreble. De câțiva ani nu se mai dă cu mătură. Cum cade o frunză, hop și mecanizatul cu suflătoares. Nu mai contează consumul de combustibil, poluarea, gălăgia infernală. Nu se ma înțelege om cu pițigoi în parcuri (cel puțin în sectorul isterice penale).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger