AcasăNewsNicușor Dan vorbește de 23 de nelegalități, în PUZ-urile de sector suspendate

Nicușor Dan vorbește de 23 de nelegalități, în PUZ-urile de sector suspendate

Nicușor Dan vorbește de 23 de nelegalități, în PUZ-urile de sector suspendate

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a ieșit, miercuri, în fața presei, vorbind inclusiv despre câteva dintre concluziile unui raport întocmit de o echipă de specialiști asupra oportunităţii urbanistice ale acestor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) de sector.

“Urbanismul din București în ultimii ani, în ultimii 15 ani a fost o golănie, și apogeul golăniei este constituit de aceste PUZ-uri de sector. Ce fac aceste PUZ-uri? Avem aici un exemplu. Avem str. Matei Voievod, după cum vedeți case parter, un etaj, două etaje, trei etaje. Pe această stradă se propun imobile de 14 etaje, pe o stradă cu profil de 14 m.”, a spus Nicușor Dan, citând din raportul experților.

Mai mult, primarul Capitalei e de părere că lipsa de pe piața construcțiilor din Capitală a marilor dezvoltatori imobiliari internaționali este cauzată tocmai de problema legalității acestor PUZ-uri, potrivit buletin.de/bucuresti. Și a dat ca exemplu PUZ-urile de la Sectorul 6, care au fost anulate de instanță.

Cerere către prefect, pentru a se adresa instanței

Mai mult, Nicușor Dan a explicat faptul că Primăria va face o adresă către Prefectură, pentru a putea fi atacate în instanță. “Sunt 23 de motive de nelegalitate, aceste PUZ-uri de sector, juridic nu mai pot continua. O să facem o adresă oficială către prefectul Capitalei ca să le atace în instanță și, din acel moment, să le suspende efectele. Din punct de vedere urbanistic, aceste PUZ-uri de sector au probleme structurale uriașe pe suprafețe extinse, care acoperă practic întreaga lor suprafață, care nu pot fi corectate, ci trebuie înlocuite cu un plan urbanistic general”, a mai declarat Nicușor Dan.

În ședința din 26 februarie acest an, PUZ-urile de la Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 au fost suspendate, prin decizia consilierilor generali ai Capitalei. Primarul Dan ceruse suspendarea lor pentru 2 ani, dar consilierii au decis suspendarea lor pentru un an.

author avatar
Andrei Coman
184 afisari

2 COMENTARII

  1. Si ce s-a intamplat cu specialistii (sic) angajati care au verificat si propus spre avizare prostiile ??? Daca inca sant in functii atunci vorbiti vorbe. Punerea pe liber a celor care au avut tangenta cu documentatiile, este masura cea mai logica si eficienta in astfel de cazuri. Povestile despre fenomen doar adorm, nu rezolva…

  2. si totusi cum sa suspenzi la kilogram puz uri ca acolom pate sunt si bune si oamenii aia raman fara munca cu anii??????????? daca esti corect fa punctual pe ce este ilegal !!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger