AcasăNewsNicușor Dan sesizează DNA-ul, pentru „nereguli depistate” la CSM București. De ce...

Nicușor Dan sesizează DNA-ul, pentru „nereguli depistate” la CSM București. De ce anume e acuzată Gabriela Szabo

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a ales să anunțe, luni, 21 noiembrie, că se va adresa Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cu o sesizare în legătură cu anumite nereguli ce ar fi fost identificate la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București.

Edilul Bucureștilor susține că în urmă cu patru ani, în 2018, mai exact CSM-ul ar fi plătit prime de circa 1 milion de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, fiind vorba, spune primarul, de personal administrativ.

„Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți)”, susține Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan arată cu degetul către Gabriela Szabo: „Tot sub formă de primă”

Primarul Capitalei menționează și numele fostei mari atlete Gabriela Szabo, de această dată cu referire la postura acesteia de director general al CSM București.

Citiți și: Gabi Szabo, victima războiului politic dintre Nicușor Dan şi Firea! SCANDAL la CSM Bucureşti

Gabriela Szabo

„O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă.

Totodată, Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor”, susține Nicușor Dan în același mesaj.

Se acuză aproximări nefundamentate

Ce a mai ținut să precizeze Nicușor Dan în acest caz? Iată: „Pe lângă aceste probleme, s-au constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare”.

La finalul postării sale, primarul Capitalei susține că, în urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină, fiind dispuse „măsuri de remediere a situației”.

Rămâne de văzut dacă Gabriela Szabo va alege să reacționeze public la mesajul acuzator venit din partea actualului primar al Capitalei.

author avatar
Andrei Coman
347 afisari

6 COMENTARII

  1. Sa ii fie rusine! Gabriela Szabo, marea atleta a ajuns paravanul in spatele caruia interlopii psd au furat miliarde.

  2. Acest mucusor,o nulitate care nu a facut nimic acum cauta nod in papura unei valori care a reprezentat tara.

  3. Nespălatul asta mai bine s_ar ocupa de frigul din case . El știe că în sectorul 2, unde este primar tot un neisprăvit la fel că el, nu este căldură , sunt caloriferele că vara.Ar trebui sa ne plătească factura la energie electrică.Se spune că au primit dispoziție să dea căldură numai după orele 22,00, dar ce sa vezi că nu avem nici la ora 1,2,3,4,5 s.a. mai departe.
    Că orice USR ist știe doar să facă plângeri la DNA celor care înaintea lor au făcut ceva.
    Cum este posibil sa tii oamenii în frig.Asa ceva nu s_a întâmplat în mandatul Gabrielei Firea.
    Sa plece nenorocitul asta mai repede că ne omoară .

  4. Asta face asta ca primar,cotrobaie prin actele trecute ale sportivilor??? Sesiseaza ba pt tramvaiele tale care le ai luat necomforme cu infrastuctura pt care platesti tu morman de bani sa le poti utiliza.vai de capul tau!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger