AcasăNewsNicușor Dan: Prețul gigacaloriei crește la 600 de lei. Consiliul General va...

Nicușor Dan: Prețul gigacaloriei crește la 600 de lei. Consiliul General va decide cât o să fie plătit de Primărie

Vești rele pentru bucureșteni. Prețul gigacaloriei va fi majorat, de la 490 de lei, la 600 de lei, potrivit estimărilor făcute de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Acesta a precizat că se va decide în Consiliul General cât din această sumă va achita municipalitatea.

La ora actuală, preţul de producţie şi transport este de 490 de lei/gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul sunt achitaţi de municipalitate, a subliniat Nicușor Dan, la Europa FM.

Răspunsul final va veni la finalul lunii

„Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie”, a explicat primarul Capitalei.

Acesta a reamintit că există un contract cu Comisia Europeană care dă 300 de milioane de euro pentru repararea a 210 kilometri de conductă, iar acel contract are nişte condiţii foarte tehnice în ceea ce priveşte subvenţia. ”Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Explicații privind problemele cu căldura

Acesta a declarat că problemele cu căldura pe care le întâmpină bucureștenii sunt cauzate de faptul că ELCEN nu a terminat reviziile, iar Vest Energo şi CET Griviţa nu funcţionează: „Din cauza faptului că se cumpără gaz nereglementat şi se vinde căldură reglementat, în momentul de faţă pentru toată lumea e nerentabil să dea energie termică şi atunci aceste două centrale nu funcţionează azi. A treia problemă e că prognoza spunea că vremea rece o să vină pe 20 octombrie şi nu pe 10 octombrie”.

Primarul general al Capitalei a anunțat că în câteva zile va fi finalizată lucrarea din Ferentari şi în felul acesta va putea fi util şi CET Progresul.

author avatar
Alina Costache
242 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger