AcasăNewsNicușor Dan, pe bicicletă doar ocazional. Primarul recunoaște că se teme să...

Nicușor Dan, pe bicicletă doar ocazional. Primarul recunoaște că se teme să meargă cu bicicleta în Bucureşti – VIDEO

Nicușor Dan, pe bicicletă doar ocazional. Primarul recunoaște că se teme să meargă cu bicicleta în Bucureşti - VIDEO (sursa foto: realitatea.net)

Chiar dacă a apărut pedalând, la evenimentul găzduit, joi, de Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), cu prilejul Zilei Mondiale a bicicletei, primarul Capitalei a spus franc: se teme să meargă cu un astfel de vehicul cu două roți prin orașul pe care îl păstorește încă din toamna anului trecut.

”Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti, mărturisesc. Trebuie să mă intersectez cu maşinile”, a fost auzit spunând Nicușor Dan, în fața presei.

Și tot cu ocazia prezenței sale la evenimentul organizat de asociația Green Revolution, primarul Bucureștilor a anunțat care e planul când vine vorba despre amenajarea unor piste de bicicletă în Capitală. ”Eliberăm orașul de mașinile parcate și asta vine prin strategia de parcare. Deci mai întâi strategia de parcare și după aceea piste de biciclete”, a declarat Dan.

În primul rând, atenția municipalității cade asupra mașinilor parcate pe prima bandă, a dat de înțeles primarul. Nu de alta, dar altfel nu ar putea fi amenajate piste pentru biciclete.

”Chiar dacă am vrea în momentul de față să facem niște piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă și atunci primul lucru este să găsim, prin strategia de parcare, soluții alternative pentru a muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiu considerabil. E inutil să ai o pistă de biciclete care nu e conectată cu altele și care să nu-ți permită să te duci de acasă la serviciu cu mașina”, a mai susținut Nicușor Dan.

De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta în oraș? Iohannis, explicații

Vorbind despre alternativa mersului cu bicicleta în oraș, de față cu primarul Capitalei, dar și cu ministrul Mediului, președintele Iohannis a adus în discuție atât despre aglomerația din intersecții, cât și despre lipsa pistelor speciale. De unde și prezența bicicliștilor pe șosele, printre mașini.

”De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta în oraș, în acest condiții? Dacă încercați să mergeţi cu bicicleta veţi vedea imediat de ce totuși puţini fac acest efort.

Sunt prea multe intersecții unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta, sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi de multe ori împarţi banda de mers cu automobiliști de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor și de foarte multe ori dai de piste făcute aparent pentru biciclişti, dar se merge foarte greu pe ele, fiindcă cei care le-au conceput probabil nu folosesc bicicleta. Iată câteva chestiuni care sunt uşor de remediat, dacă chiar vrem să promovăm mersul pe bicicletă în oraşele noastre”, a fost auzit spunând președintele, în cadrul intervenției sale la dezbaterea din Herăstrău.

De altfel, și Klaus Iohannis a venit cu bicicleta la acest eveniment.

166 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger