AcasăNewsNicuşor Dan, la mâna Guvernului: Voi insista ca Primăria să obţină o...

Nicuşor Dan, la mâna Guvernului: Voi insista ca Primăria să obţină o sumă cât mai mare pentru a acoperi creşterea preţului gigacaloriei! 

Ce decizie a luat Nicușor Dan în privința luminițelor de Crăciun, în Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că va face tot posibilul pentru ca bucureștenii să fie cât mai puțin afectați de creșterea costurilor la încălzire. Din planul său face parte inclusiv speranța că Guvernul se va lăsa înduplecat de insistențele sale pentru a aloca o sumă cât mai mare Primăriei.

Totuși, Nicușor Dan recunoaște că, până în acest moment, majoritatea USR-PNL-PMP din Consiliul General nu a ajuns la un acord în ceea ce priveşte preţul gigacaloriei. Astfel, discuțiile vor continua până în data de 26 noiembrie, când va avea loc ședința. În paralele, vor exista discuții și cu Guvernul, pentru a fi alocată o sumă cât mai mare Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan speră ca insistențele sale la Guvern să dea rezultate

„Am convocat Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru 26 noiembrie. Proiectul de hotărâre privind noul preţ al gigacaloriei nu este pentru moment pe ordinea de zi, întrucât nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP. Sunt optimist că până la momentul şedinţei vom ajunge la o poziţie comună, iar proiectul va intra pe ordinea de zi suplimentară şi va fi votat”, a scris primarul general al Capitalei, vineri seară, pe Facebook.

Acesta susține că discuţiile cu consilierii generali din majoritatea USR-PNL-PMP vor continua.  „În paralel, voi insista la Guvern pentru ca primăria să obţină o sumă cât mai mare pentru acoperirea creşterii preţului gigacaloriei. Voi face tot ceea ce e omeneşte posibil pentru ca bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de creşterea costurilor cu încălzirea”, precizează Nicușor Dan.

Bucureștenii nu vor fi lăsați să suporte singuri costurile ridicate

Primarul general al Capitalei promite solemn ca bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare să nu fie lăsați de izbeliște. ”Categoric, bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creşterea costului cu încălzirea”, a afirmat primarul.

Acesta speră ca Guvernul să răspundă favorabil solicitării PMB de a acoperi cu 968 de milioane lei creşterea preţului gigacaloriei.

author avatar
Alina Costache