AcasăNewsNicuşor Dan explică de ce a suspendat, cu 1 an, PUZ-urile din...

Nicuşor Dan explică de ce a suspendat, cu 1 an, PUZ-urile din Bucureşti

nicusor danVictoria lui Nicuşor Dan în faţa "rechinilor" imobiliari. Primarul a dat din casă: de ce a suspendat, de fapt, cu 1 an, PUZ-urile din Bucureşti

Primarul general al Capitalei a obținut o victorie parțială în prima confruntare cu miză din mandatul său: cu ajutorul majorității USR PLUS – PNL, Consiliul general al Municipiului București a suspendat pentru un an Planurile Urbanistice Zonal (PUZ) din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.

Cu toate acestea, proiectele criticate de primar, dar care au demarat deja documentația (autorizații, certificate de urbanism) continuă, grație unui amendament depus chiar de Nicușor Dan.

Victoria edilului este pe jumătate

Totuşi, iniţial, Nicuşor Dan ceruse suspendarea timp de doi ani, pe motiv că aceste PUZ-uri permit construcția pe sute de hectare verzi.

PNL București a propus apoi suspendarea pe doar trei luni, dar după negocieri cu USR PLUS s-a ajuns la o suspendare pe un an.

Nicușor Dan s-a declarat ”mândru” de susținerea majorității USR PLUS – PNL, care a rezistat ”presiunilor și amenințărilor”.

De ce a vrut Dan neapărat această suspendare?

Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare urmau să dispară sute de hectare de spații verde. Capitala pierdea oportunități de dezvoltare, cum este metroul de suprafață, cum este salba de lacuri din nordul Bucureștilor.

Este un semnal pentru toți investitorii de bună credință că orașul are nevoie de dezvoltare, dar o dezvoltare sustenabilă, pentru cetățean și nu pentru niște interese speculative. Este, deci, victorie a societății civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice.

Felicit încă o dată consilierii acestor două partide care s-au prezentat, cu toții, la vot. Au fost 29 de voturi din 29 . În ciuda presiunii din partea rețelelor care au făcut rău Capitalei, au stat în picioare și au votat pentru public. Le mulțumesc și sunt mândru că sunt susținut de ei.

Din păcate, nu o putem lua întrebări pentru că, fără să știu calendarul acestei zile, am promis că voi fi într-un studio de televiziune în câteva minute„, a declarat primarul general după ședința de Consiliu.

Unele proiecte vor continua

O serie de proiecte deja demarate în baza PUZ-urilor suspendate vor continua, după cum arată amendamentul depus de Nicușor Dan și votat de Consiliul General.

Mai precis, amendamentul citit de Nicușor Dan arată că suspendarea PUZ-urilor ”nu se aplică certificatelor de urbanism pentru autorizare emise anterior adoptării acestei hotărâri și autorizațiilor de construire / desființare aflate în curs de emitere și pentru care au fost deja emise certificate de urbanism în baza vechilor PUZ-uri”.

author avatar
Andrei Ștefan
367 afisari

3 COMENTARII

  1. @ O vrea să zică că PUZ+urile elaborate şi aprobate prin vot de reprezentanţii municipalităţii nu respectă norma de spaţiu verde aprobată în UE şi ţările membre, la aglomerările urbane, ?

  2. Inger ingerasul lui, el e mic, tu sa-l faci mare, el are -n cap doar plicusoare, ca in rest este gol tare

  3. Pai de ce sa nu le opreasca limbricul ,daca nu stie nimic ca sa faca .Nu muncesti,nu gresesti , pa si pu la toata lumea!Deviza e clara.Trece 4 ani,se va imbogati,si merci prostilor ca m-ati ales primar general!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger