AcasăNewsNicusor Dan: "Este doar o chestiune de timp pana cand va fi...

Nicusor Dan: „Este doar o chestiune de timp pana cand va fi anchetat Oprescu”

sursa foto: b365.ro

Retinerea pentru 24 de ore a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Sorin Oprescu, nu a ramas fara urmari.

sursa foto: b365.ro

Nicusor Dan, fost candidat la alegerile pentru functia de primar general al Capitalei, a atacat in termeni duri politica dusa in ultimii ani de actualul primar, Sorin Oprescu.

„Retinerea lui Solomon Wigler confirma ca dezvoltarea urbana a Bucurestiului din ultimii 10 ani a fost una speculativa, prin sute de derogari de la legea orasului, Planul Urbanistic General, in beneficiul unor investitori privati si in detrimentul interesului public. Sufocarea traficului, supraincarcarea retelelor, scaderea confortului locuirii sunt consecinta acestei dezvoltari urbane haotice. Era cunoscut in mod neoficial ca exista retele de influenta pentru aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale si ca Solomon Wigler era interfata din Primaria Generala pentru aceste retele de influenta”, este mesajul transmis de Nicusor Dan.

Activistul sustine ca „din comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie reiese ca Solomon Wigler si-a exercitat deja influenta atat fata de primarul general, cat si fata de arhitectul-sef, care au semnat expunerea de motive, respectiv raportul de specialitate, astfel ca este o chestiune de timp pana cand vor fi anchetati Sorin Oprescu si Gheorghe Patrascu”.

Despre ultimul, care este arhitectul-sef al Primariei Capitalei, Nicusor Dan spune ca „Gheorghe Patrascu este o marioneta. Deciziile de dezvoltare urbana pe care ar trebui sa le coordoneze sunt luate peste capul lui”.

Nicusor Dan anunta ca „Asociatia Salvati Bucurestiul saluta actiunea Directiei Nationale Anticoruptie si a Serviciului Roman de Informatii si spera ca prima arestare preventiva pentru trafic de influenta in domeniul urbanismului va duce la reducerea dezvoltarii urbane necontrolate a oraselor din Romania”.

Solomon Wigler, consilier personal al primarului Sorin Oprescu, a fost retinut, miercuri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat, oficial, de trafic de influenta in forma continuata (cinci acte materiale). Oamenii legii sustin ca Solomon Wigler a incasat o spaga de 25.000 de euro chiar in biroul sau din sediul Primariei, fiind prins in flagrant. De asemenea, procurorii spun ca Wigler a primit, in mai multe transe, peste 200.000 de euro pentru a interveni in favoarea unui afacerist care avea nevoie de aprobarea unor planuri urbanistice zonale pentru ridicarea a trei supermarketuri pe raza municipiului Bucuresti.

Solomon Wigler va fi prezentat joi magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

author avatar
Cristi Ionita
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger