AcasăNewsNicușor Dan e nemilos înainte de Sărbători! Mesajul trist pentru sute de...

Nicușor Dan e nemilos înainte de Sărbători! Mesajul trist pentru sute de bucureșteni

Nicusor DanNicușor Dan e nemilos înainte de Sărbători! Mesajul trist pentru sute de bucureșteni / foto: Digi 24

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat marţi că vor fi plătite, în preajma sărbătorilor, salariile pentru patru companii municipale cu restanţe salariale vechi.

Edilul a adăugat că nu au putut fi plătite salariile la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, deoarece au venituri exclusiv pe capitolul de investiţii, iar Primăria Capitalei are conturile blocate pentru investiţii.

„Vom plăti zilele acestea, în preajma sărbătorilor, salariile pentru patru companii municipale cu restanţe salariale vechi. Reuşim astfel să ajungem cu salariile plătite până la 31 octombrie pentru toate companiile, mai puţin două. Nu am putut plăti salariile la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, deoarece au venituri exclusiv pe capitolul de investiţii, iar Primăria are conturile blocate pentru investiţii”, a scris Nicuşor Dan marţi pe Facebook.

El a mai spus că nici pentru Compania Municipală Managementul Transportului nu au putut fi plătite salariile, pentru că nu are contract cu PMB.

„De asemenea, nu am plătit salariile pentru Compania Municipală Managementul Transportului, deoarece nu are contract cu Primăria. Fosta administraţie a aplicat principiul «după mine potopul» şi nu s-a mai preocupat nici măcar de achitarea obligaţiilor salariale, iar «grija pentru oameni» a fost doar un slogan de campanie”, a completat Dan.

Primarul general preciza luni că în şedinţa Consiliului General au fost numiţi noii reprezentanţi în Adunările Generale ale Acţionarilor din companiile şi societăţile municipale, au fost create două comisii speciale (Comisia specială pentru inovare şi digitalizare şi Comisia specială pentru monitorizarea companiilor municipale), au fost reduse la 0,5% taxa turistică şi la 0% taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi unităţi de alimentaţie publică.

author avatar
Andreea Vlad