AcasăNewsNicușor Dan dă lovitura de grație: Reteaua de termoficare ar putea fi...

Nicușor Dan dă lovitura de grație: Reteaua de termoficare ar putea fi reabilitată abia în 40-50 de ani!

Nicusor Dan

Conform calculelor care reies din declarațiile edilului Capitalei, Bucureștiul nu are șanse să-și modernizeze rețeaua de termoficare mai devreme de următorii 40-50 de ani. Asta pentru că, arată el, într-un an de mandat a reușit să reabiliteze doar 15 kilometri de rețea, din cei 700 care necesită reparații!

Dacă zilele trecute primarul general al Bucureștiului se lăuda că a fost ales nu ca să fie un exemplu pentru cetățeni, ci ca să îi scape de problema cu apa caldă și căldura din locuințe, acum Nicușor Dan dă lovitura de grație: este nevoie de încă 10 mandate, pe puțin, ca să se întâmple asta. Nu, nu a spus-o chiar așa… declarația a fost îmbrăcată mai frumos.

El susține că cei 15 kilometri de rețea de termoficare reabilitați , din totalul de 700 care necesită reparații, îi va ajuta pe bucureșteni să o ducă mai bine iarna aceasta, decât iarna trecută.

Ce l-a împiedicat pe primar să reabiliteze și în acest an tot 50 de kilometri?

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat la Digi 24, că s-a reușit o reabilitare de doar 15 kilometri într-un an întreg din cauza documentaţiilor necesare lucrărilor nu îl așteptau pregătite. Potrivit acestuia, din totalul de 1.000 de kilometri de reţea primară de termoficare în București, 100-150 de kilometri au o vechime mai mică de 10 ani, iar alţi 100-150 de kilometri au o vechime mai mică de 20 de ani.

Rămân peste 700 km de rețea, cu o vechime mai mare de 20 de ani, care trebuie reparată, din care au fost reabilitaţi 15 kilometri în acest an, iar pentru anul viitor sunt programați alți 50 de kilometri, mai spune Nicușor Dan.

„Din punct de vedere tehnic, se poate ajunge la 50 (de kilometri reabilitați pe an – n.r.). (…) Din păcate, nu putem lucra decât în intervalul în care rețeaua nu este solicitată, adică în intervalul aprilie – octombrie. (…) Nu poți lucra pe rețeaua principală în mai multe locuri deodată”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

author avatar
Alina Costache
159 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce comentai jegule de G Firea pana sa ei primaria,ca totul e roz doar ca Firea nu vrea sa faca,,,,!

  2. @ „Vacineala” o „orientează” pe Pippida să se dezică de multe altele dintre chestiunile afirmate și susținute anterior, ? Probabil că, despre îndemnurile la primarele Nicușor la vaccineală ar trebui revăzute și primele așteptări amoroase ale Mungiei cât și , fiind și cu grecii, felul cum relațiile personale au fost influențate și de relația dintre Carol al II-lea și Regina Elena din Grecia, ?
    &,, Între orient și occident”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger