AcasăNewsNicușor Dan bagă spaima în bucureșteni: „Prețul facturilor la căldură va fi...

Nicușor Dan bagă spaima în bucureșteni: „Prețul facturilor la căldură va fi dublu”

nicusor danNicușor Dan, audiat la DNA! De ce a ajuns primarul Capitalei în fața procurorilor anticorupție

Nicușor Dan confirmă cel mai urât coșmar al bucureștenilor. Primarul avertizează locuitorii Capitalei că facturile la căldură vor costa dublu față de anul trecut, deoarece prețul gigacaloriei a fost majorat în aprilie de la 160 de lei la 350 de lei.

Totdată, acesta încearcă să le explice că, de fapt, este cel mai mic preț comparativ cu cel plătit de locuitorii din alte orașe.

Facturi de două ori mai mari la întreținere

„Eu am insistat anul trecut să mărim acest preț încă de când am văzut creșterea de preț care a venit undeva în noiembrie 2021. Consiliul General a aprobat această creștere de preț începând cu aprilie. Trebuie spus în completare că bucureștenii plăteau înainte de această majorare undeva la 160, în condițiile în care nu era oraș din România care să plătească sub 350 înainte de aceste majorări. Acum, după ce s-a majorat, și orașele din România au majorat cu puțin, dar noi am trecut de la 160 la 350”, a explicat Nicușor Dan la postul Digi 24.

Răspunsul definitiv în privința prețului gigacaloriei din București pentru această iarnă va fi aflat pe 1 noiembrie, când este așteptat avizul ANRE, dar edilul dă asigurări că nu există nicio intenție de a majora acest tarif.

Cât plătești pentru gigacalorie în București în iarna 2022

„În ceea ce privește prețul total al gigacaloriei, în momentul de față prețul este 860 de lei. Din 860 de lei, Primăria plătește 510, iar cetățenii, bucureștenii – 350. Nu există nicio intenție de a majora acest preț pentru cetățeni. Pentru acest preț total și implicit al diferenței pe care o plătește Primăria Municipiului București – evident, din impozitele vărsate de bucureșteni – o să vedem răspunsul ANRE-ului pe la sfârșitul lunii octombrie, cu aplicare de la 1 noiembrie”, a mai spus Nicușor Dan.

„În ceea ce privește prețul pe care bucureștenii îl vor plăti în această iarnă, el va fi 350 de lei – 346 de lei, cu tot cu TVA așa cum este acum – orice s-ar întâmpla”, a insistat Nicușor Dan.

Edilul a spus care va fi prețul pe care trebuie să-l plătească bucureștenii, dar „calculul fiecărei familii și-l face fiecare”.

author avatar
Andreea Vlad