AcasăNewsNicusor Constantinescu si-a inceput ziua la DNA

Nicusor Constantinescu si-a inceput ziua la DNA

Fostul presedinte al Consiliului Judetean constantean a fost adus, vineri dimineata, cu o dubita destinata transportului de pacienti, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din orasul de la malul marii.

UPDATE: Se poate spune ca Nicusor Constantinescu a avut dreptate sa creada ca a intrat in vizorul procurorilor intr-un nou dosar. Si spunem acest lucru dupa ce DNA-ul a anuntat faptul ca fostul sef al CJ Constanta este urmarit penal intr-o cauza in care sunt suspiciuni de frauda in privinta unor lucrari de cadastru.

Pe langa Constantinescu, suspectat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave, in cauza de fata au mai ajuns in atentia procurorilor constanteni si Titi Cenusa, in calitate de arhitect sef in cadrul Consiliului Judetean, dar si administartorul unei firme. In cazul tuturor planeaza aceeasi banuiala ca si in cazul politicianului aflat, pana in urma cu cateva luni, in fruntea CJ Constanta.

Cat despre motivele pentru care procurorii considera ca se impunea inceperea urmaririi penale pe numele celor trei, din comunicatul DNA aflam urmatoarele aspecte:

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie 2007 – aprilie 2013, suspectii Constantinescu Nicusor-Daniel si Cenusa Titi, in calitatile mentionate mai sus, prin actiuni concertate, şi-au incalcat atribuţiile de serviciu, in contextul derularii Acordului de asociere in vederea participarii la procedura de achizitie publica „Documentatie cadastrala si inscriere in cartea funciara a retelei de drumuri publice de interes local din judetul Constanta si realizarea solutiilor geospatiale pentru gestiunea cailor de transport rutiere”.

Suspecţii Constantinescu Nicusor-Daniel si Cenusa Titi au coordonat acţiunile astfel incat sa fie atribuite, in mod preferential, lucrarile de cadastrare a drumurilor judetene si comunale din judetul Constanta catre o societate controlata de omul de afaceri precum si cu fraudarea bugetului judetului Constanta.

Frauda in dauna bugetului judetului Constanta s-a realizat prin efectuarea, de catre presedintele Consiliului Judetean, in mod coordonat, a unor plati neegale in valoare totala de 11.621.345,49 lei, o parte fiind efectuate direct in contul firmei administrate de suspectul Ichim Ioan (pentru lucrari de cadastrare a drumurilor judetene).

Restul platilor au fost facute din bugetul Consiliului Judetean Constanta in mod indirect, prin alocari bugetare catre un numar de 45 de comune, care la randul lor, au procedat la virarea sumelor de bani in contul aceleiasi societati comerciale (pentru lucrari de cadastrare a drumurilor comunale).

Lucrarile aparent efectuate, care oricum nu aveau nici o utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontata pentru lucrari neefectuate (fictive).

Toate aceste lucruri s-au produs in conditiile in care:

– societatea administrata de suspectul Ichim Ioan nu a predat niciodata beneficiarului produsele care au facut obiectul procedurii de achizitie publica organizata de Consiliul Judetean Constanta,

– niciuna dintre situatiile de plata/decont rectificativ, anexata facturilor, nu cuprinde, in conditiile legii, cantitatile si preturile unitare ale serviciilor de cadastru care au fost achizitionate in baza acordului mentionat mai sus.”

–––––––––––-

Inainte de a fi informat asupra a ceea ce anume doresc sa afle de la el procurorii, Constantinescu le-a spus jurnalistilor ca se gandeste ca s-ar putea sa fie anchetat intr-un nou dosar, lamurind si de ce anume crede acest lucru. Ceea ce ar insemna ca ar fi fost deschis un al saptelea dosar de ancheta, in care apare numele sau. Pana la aceasta ora, insa, procurorii nu au dat detalii cu privire la motivul pentru care l-au chemat la audieri pe Nicusor Constantinescu. „Probabil ca audierea de astazi este o razbunare a faptului ca am facut plangeri penale impotriva procurorilor DNA Constanta si a judecatorilor care au facut abuz in serviciu, cercetare abuziva, represiune nedreapta si teroare. Si drept urmare a plangerilor, mi s-a facut un nou dosar penal, tot cu ducerea la indeplinire a hotararilor de Consiliu Judetean”, a acuzat Constantinescu, in timp ce cobora, ajutat de carje, din masina salvarii.

Deja fostul sef al CJ Constanta se afla in regim privativ de libertate, masura luata de instanta, la propunerea procurilor in vizorul carora a intrat, intr-un alt dosar.

215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger