AcasăNewsNicusor Constantinescu, retinut in Turcia

Nicusor Constantinescu, retinut in Turcia

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, a fost retinut de politistii din Turcia.

UPDATE: Retinut pentru cateva ore de politia din Istanbul, Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, a fost eliberat. Nicusor Constantinescu le-a prezentat magistratilor documente conform carora avea de gand sa vina de bunavoie in Romania, miercuri seara sau joi dimineata, astfel ca s-a decis ca nu este cazul de arestare preventiva. Nicusor Constantinescu este asteptat sa ajunga in Romania cu o cursa programata a decola din Istanbul miercuri seara, la ora 23.00, sau cu una programata a decola joi dimineata, la ora 10.00.

 

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni economice, printre care abuz in serviciu, Nicusor Constantinescu a petrecut mai multe luni in SUA, sustinand ca isi trateaza anumite probleme medicale.

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti si de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus arestarea lui Nicusor Constantinescu, dar autoritatile americane au respins cererea de extradare.

Pe 29 august, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat european de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu si l-a dat pe acesta in urmarire internationala. In schimb, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta s-a plans la Ambasada SUA si la Departamentul de Stat al SUA ca s-au luat masuri abuzive impotriva sa.

In cele din urma, reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politiei Romane au primit informatii conform carora Nicusor Constantinescu ar fi fost retinut, marti, la Istanbul. Cei de la IGPR au facut o solicitare in acest sens celor de la Interpol Ankara. Acestia au verificat informatiile la Politia din Istanbul si au confirmat retinerea de marti a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta.

Nicusor Constantinescu va fi dus miercuri in fata magistratilor pentru a fi confirmat mandatul de arestare emis de autoritatile din Romania. In cazul in care mandatul se confirma vor demara procedurile pentru aducerea in tara a presedintelui suspendat al CJ Constanta.

author avatar
Cristi Ionita
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger