AcasăNewsNicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, a fost retinut

Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, a fost retinut

Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost retinut miercuri dupa-amiaza, la cateva ore dupa ce a fost adus la sediul DNA din Capitala, pentru audieri. Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, dar si ale unor persoane. Acesta va fi prezentat, joi, Trubunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Mai exact, procurorii DNA au anuntat ca Nicusor Constantinescu este cercetat pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Conform ordonantei de retinere, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca au indicii temeinice conform carora, in intervalul 2011-2013, presedintele Consiliului Judetean Constanta ar fi „refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a 3 controale incluse in programul de activitate al acestei institutii”, demers care ar fi afectat activitatea Curtii de Conturi.

Totodata, Constantinescu este acuzat de DNA ca nu ar fi respectat legea si nu ar fi emis, respectiv prelungit 12 certificate de urbanism, dar si autorizatii de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, „prin aceste actiuni producand un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro”.

De asemenea, procurorii sustin ca presedintele CJ Constanta ar fi refuzatpunerea in executare a mai multor hotarari judecatoresti definitive, pronuntate in perioada 2008-2011. „Mai mult decat atat, dupa ce instantele judecatoresti au dispus prin 9 hotarari definitive pronuntate in perioada 2008 – 2011 ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea in executare a hotararilor prin care era obligat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu. Ulterior, printr-o alta hotarare judecatoreasca s-a dispus ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa plateasca o amenda civila pentru fiecare zi de intarziere, insa Nicusor Daniel Constantinescu a continuat sa nu isi execute obligatiile impuse de catre instanta de judecata”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Constantinescu a fost retinut, miercuri dupa-amiaza, urmand ca joi sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: replicaonline.ro

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger