AcasăNewsNicuşor Constantinescu, luat la mişto de judecători: Pedeapsă redusă cu O ZI!

Nicuşor Constantinescu, luat la mişto de judecători: Pedeapsă redusă cu O ZI!

Decizie fără precedent în Justiție pentru Nicușor Constantinescu

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au hotărât, ieri, că fostul președinte al Consiliului Județean al orașului de la Marea Neagră, Nicușor Constantinescu poate primi o scădere a pedepsei. În bătaie de joc, acesta a primit, printr-o decizie care nu a mai existat în analele Justiției, o reducere de pedeapsă cu O ZI. Constantinescu are de executat 7 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție. Hotărârea nu este definitivă.

Decizie fără precedent în Justiție pentru Nicușor Constantinescu

Fostul președinte al Cosniliului Județean Constanța a solicitat de mai multe ori să fie pus în libertate pentru că are mari probleme de sănătate. În concret, magistrații din Constanța au hotărât să admită contestația lui Nicușor Constantinescu și ”pe cale de consecință, instanța a dedus din pedeapsă de peste 7 ani CU o zi. Iar, ”conform Codului de procedură penală cheltuielile de judecată (n.r.-pentru proces) au rămas în sarcina statului”, se spune în minuta instanței. Mai mult judecătorii au stabilit că și avocatul din oficiu va fi plătit de Ministerul Justiției. Decizia poate fi atacată în 3 zile de la comunicare.

Probleme de sănătate în spatele gratiilor

Fostul președinte al CJ Constanţa, aflat în detenție la închisoarea Poarta Albă, a avut nevoie de mai multe ori de intervenția de urgenţă a mediciilor încă din 2018 cînd i s-a făcut rău în celulă. Atunci doctorii au stabilit că are mai multe probleme cardiace și că ar fi suferit un preinfarct. Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă inițială de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. Conform rechizitoriului, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa. Deciziile au fost ulterior anulate de o altă instanță. Judecătorii au stabilit că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Nicuşor Constantinescu într-un dosar în fusese condamnat în prima instanţă la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Pe de altă parte, el a fost pedepsit de Tribunalul Constanţa la opt ani de închisoare într-un alt dosar cu un prejudiciu de peste opt milioane de euro.

author avatar
Ramona Feraru
612 afisari

2 COMENTARII

  1. Prinde-te de munca Nicusor. Sau scrie carti atunci din cei 8+6 =14 ani poti sa scazi chiar si 2 luni de mititica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger