AcasăNewsNicusor Constantinescu, cu documente medicale la DNA: Stau in SUA cat e...

Nicusor Constantinescu, cu documente medicale la DNA: Stau in SUA cat e necesar sa incep tratamentul!

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-a dus de bunavoie, joi, la DNA, unde a prezentat documentele medicale care atesta starea lui de sanatate si faptul ca nu se poate trata in Romania.

Nicusor Constantinescu a adus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) biletul de externare care, spune el, atesta ca sufera de cancer de prostata. Presedintele CJ Constanta sustine ca trebuie sa plece cat mai repede in Statele Unite, pentru a se opera. Constantinescu spune ca a facut acest demers pentru a arata ca nu a mintit atunci cand a sustinut ca sufera de o boala incurabila.

Nicusor Constantinescu spune ca judecatorii nu au respins cererea de arestare formulata de procurorii DNA din cauza bolii sale, ci din lipsa probelor la dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu. Nicusor Constantinescu este acuzat de procurori ca ar fi impiedicat controale ale Curtii de Conturi si ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

„Am cerut DNA sa-mi dea permisiunea sa pot sa plec. Nu pot sa ma tratez si de cancer si sa fac si Zoro si filme western cu masini si sirene ca asa vrea DNA. (…) Stau in SUA cat e necesar sa incep tratamentul, inclusiv bombardamentul radioactiv”, a declarat Nicusor Constantinescu, citat de digi24.ro.

Seful CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, urmarit penal pentru abuz in serviciu, va fi cercetat, in continuare, in libertate, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucuresti. In cazul lui Constantinescu, instanta a respins contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), prin care s-a cerut inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva.

Constantinescu este acuzat ca ar fi impiedicat controale ale Curtii de Conturi la Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism si autorizatii de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua firme. Constantinescu este urmarit penal si in alt dosar al DNA, fiind acuzat ca „si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de peste 5 milioane euro”.

Foto: stiri.tvr.ro

author avatar
Alina Costache
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger