AcasăNewsNicusor Constantinescu, audiat la Tribunalul Constanta. Se judeca implicarea sa in dosarul...

Nicusor Constantinescu, audiat la Tribunalul Constanta. Se judeca implicarea sa in dosarul „Centrul Militar Zonal”!

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, a aparut, miercuri, in fata magistratilor de la Tribunalul Constanta.

Judecatorii trebuie sa decida daca-l elibereaza pe Nicusor Constantinescu, sub control judiciar, sau daca impun, din nou, masura arestului preventiv.

Momentan, Nicusor Constantinescu se afla in arest la domiciliu, dar ambele parti implicate au contestat masura respectiva. Presedintele suspendat al CJ Constanta vrea sa fie eliberat sub control judiciar, pentru a-si putea demonstra nevinovatia, in timp ce procurorii solicita masura arestului preventiv de teama ca Nicusor Constantinescu i-ar putea influenta pe martorii implicati in dosar.

Conform ziuaconstanta.ro, inainte de a fi audiat de magistrati, Nicusor Constantinescu s-a plans ca are un salariu mic, 3.500 de lei, „suma care nu-mi poate asigura necesarul meu si al familiei mele”, si a precizat ca va solicita eliminarea practicii catuselor in cazul persoanelor arestate preventiv, practica pe care o considera abuziva.

Dupa mai multe ore de audieri, instanta a ramas in pronuntare. In dosarul „Centrul Militar Zonal”, Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu, respectiv ca nu a asigurat finantarea corespunzatoare a institutiei respective. Procurorii au prezentat dovezi conform carora Centrul Militar Zonal ajunsese sa fie atat de slab finantat incat paza institutiei era asigurata chiar de catre femeia de serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger