AcasăNewsNicu Gheara: “Am aparut in toata presa mai ceva ca Gigi Becali”

Nicu Gheara: “Am aparut in toata presa mai ceva ca Gigi Becali”

Nicu Gheara este suparat ca toata presa a vorbit despre el in ultimele zile din cauza scandalului in care este implicat fratele sau. In plus, spune ca a devenit mai mediatizat decat Gigi Becali.

Procurorii DIICOT au emis peste 20 de ordonante de retinere in dosarul falsificatorilor de carduri, printre retinuti aflandu-se si Constantin Gheara, fratele afaceristului Nicu Gheara.

Descinderile au avut loc la 85 de adrese din Bucuresti si 16 judete, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri si ar fi retras ilegal doua milioane de euro din mai multe state.

Nicu Gheara a postat pe blogul sau ce crede despre dosarul in care e retinut fratele lui.

„Datorita fratelui meu, de doua zile am aparut in toata presa si pe toate posturile de televiziune mai ceva ca Gigi Becali, de parca toata tara se invarte in jurul numelui Gheara. Si asta pentru ca tot ce se intampla in Romania se desfasoara dupa un scenariu gandit astfel incat totul sa se transforme, intr-un timp cat mai scurt, in circ.Vreau sa va povestesc un episod despre Gigi Becali, acest nenorocit care vorbeste de Dumnezeu doar pentru a impresiona lumea. In urma cu mai multi ani, la un meci Bulgaria – Romania, am avut o discutie mai aprinsa cu Ioan Becali. La trei zile de la acest incident, Gigi Becali a chemat la el la Palat mai multe persoane si le-a dat cate 10.000 de euro ca sa faca rau mie si familiei mele. Majoritatea au luat banii. Catalin Zmarandescu era pe atunci mana dreapta a lui Becali. Chiar si asa, el nu doar ca nu a vrut sa puna mana pe banii oferiti de nenorocit, ci a si spus ca nu vrea sa faca parte din acel complot. Cam asta face acest oier, dar el nu isi da seama cat de mic este. Nu isi da seama ca a ajuns pacaliciul tarii, daca pe vremuri se spuneau bancuri cu Bula, acum se spun cu Gigi Becali. Bula de Romania, asta este el. O gluma proasta! Intr-un articol viitor voi arata, mai pe indelete, cine este acest Gigi Becali…

O sa comentez putin ultima “campanie” a DIICOT-ului, care s-a finalizat cu retinerea fratelui meu, Constantin Gheara, in timp ce adevaratii inculpati din dosar au stiut sa se ascunda, numele lor neaparand nici pana la aceasta ora niciune in mass media.

Scenariul anchetatorilor este vast si s-a dorit aducerea in prim plan a unor nume cu rezonanta, care dau bine pentru presa. Stiti care este vina fratelui meu? Ca a vorbit la telefon si/sau ca s-a intalnit cu persoane urmarite prin metode specifice. Si ca se numeste Gheara… De fapt asta este cea mai mare vina a lui, pentru ca era nevoie de numele Constantin Gheara in acest dosar pentru a face publicitate anchetei, caci anchetatorii nu puteau sa iasa pe TV si in toata presa sa spuna ca ce lupta cu niste gainari.

La mintea anchetatorilor, daca mai traia Al Capone, il asociau si pe el cu acest dosar, doar ca sa sa fie impactul mai mare pentru mass media.

Coruptia din Romania reprezinta un fenomen care nu mai poate fi tolerat de catre societatea romaneasca. Sunt infractiuni cu adevarat grave, politicieni cu probleme grave de coruptie ale caror dosare sunt tergiversate si trimise de la o instanta la alta pentru a se prescrie faptele, miliardari de carton care au devalizat banci si au furat zeci de milioane de euro, iar poporul este mintit ca in tara se incearca eliminarea coruptiei.

In Romania, prezumptia de nevinovatie este zero barat pentru anchetatori. O pot confirma zecile sau sutele de persoane care au fost retinute pentru 29 de zile si apoi eliberate. In ritmul asta, in cativa ani, aproape fiecare cetatean va fi anchetat si i se va face dosar, pe motiv ca a discutat sau s-a salutat cu un infractor. Toata Europa ne arata cu degetul din cauza gravelor probleme din justitie, iar noi ce facem? Nimic! Ba mai mult, ne intoarcem la vechile metode, de acum 15 ani”, a scris Nicu Gheara.

author avatar
Andra Nesu
2.564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger