AcasăNewsNicolas Sarkozy, "hotarat" sa candideze pentru un nou mandat

Nicolas Sarkozy, „hotarat” sa candideze pentru un nou mandat

Nicolas Sarkozy

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a lasat duminica sa se inteleaga ca va fi candidat pentru un nou mandat in primavara, afirmand ca este „hotarat” si ca nu se va sustrage de la intalnirea cu francezii.

Nicolas Sarkozy

„Am o intalnire cu francezii, nu ma voi sustrage”, a declarat el in cadrul unei interventii televizate, in conditiile in care nu si-a oficializat candidatura, pe care toti comentatorii si mediul politic o considera sigura. Se apropie, in orice caz este o data limita”, fixata pentru 16 martie, a adaugat el, justificand aceasta asteptare prin necesitatea de a guverna tara in urmatoarele saptamani. Alegerile in doua tururi vor avea loc la 22 aprilie si 6 mai.

„Daca intr-o zi trebuie sa intru in campanie, in acel moment voi fi candidat (…), nu pot pune tara in situatia de a avea un presedinte care este candidat mai multe luni”, a afirmat el in cadrul acestui interviu, difuzat de mai multe posturi de televiziune si in cursul caruia a anuntat o serie de reforme pe care le vrea adoptate inainte de incheierea mandatului sau.

Majoritatea apropiatilor sai au dat asigurari deja ca Nicolas Sarkozy, in varsta de 57 de ani, va candida pentru un al doilea mandat. Cancelarul german, Angela Merkel, a anuntat la sfarsitul saptamanii ca va participa la mitinguri pentru sustinerea candidatului Sarkozy.

Dar anuntarea oficiala a candidaturii nu ar urma sa intervina mai devreme de sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie, in pofida scorului redus pe care il are in sondaje presedintele francez, in fata candidatului socialist Francois Hollande.

author avatar
Ciprian Purice
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger