AcasăNewsNicolae Zamfir, victima combinațiilor PNL. Guvernul Orban, prins cu minciuna în cazul...

Nicolae Zamfir, victima combinațiilor PNL. Guvernul Orban, prins cu minciuna în cazul demiterii directorului de la Măgurele!

BOMBĂ de presă! Nicolae Zamfir, victima combinațiilor PNL. Guvernul Orban, prins cu minciuna în cazul demiterii directorului de la Măgurele! / Sursa FOTO: http://stiristul.com

S-a spus că directorul Institutului Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” a fost demis pe motiv că a depășit vârsta de pensionare. În realitate, este vorba doar despre o combinație liberală, ca atâtea altele puse la cale de PNL în cele 10 luni de guvernare.

Când l-a dat afară de la Măgurele, ministrul Educației, Monica Anisie, argumenta că Nicolae Zamfir nu mai îndeplinește vârsta pentru a conduce instituție. Trebuie să iasă la pensie, susțineau liberalii din Guvernul Orban, ajunși pe cai mari. Dacă așa stau lucrurile, cum de alți 28 de cercetători au primit aviz favorabil pentru a-și continua activitatea științifică? Unii pot rămâne în câmpul muncii și pe mai departe aduc plus valoare societății, iar alții sunt împinși pe toboganul demiterii a doua zi după împlinirea vârstei de pensionare. Doctrina liberală este, de fapt, următoarea: „pentru a-i noștri, mumă, pentru restul, ciumă”!

Conform gândul.ro, decizia de a-l îndepărta de la Măgurele pe Nicolae Zamfir a stârnit stupoare în lumea specialiștilor. Renumitul cercetător francez Francois Laureau, reprezentantul Thales în România, a arătat că, sub conducerea profesorului Nicolae Zamfir, „Laserul de la Măgurele” a atins puterea de 10.8 PetaWwatts LBTS (fascicol verde). O realizare uimitoare, care spulberă toate remarcele răutăcioase lansate de contestatarii lui Zamfir în ultimele zile.

Cum s-a construit laserul de la Măgurele

Într-adevăr, în martie 2019, laserul de la Măgurele, proiect finanțat din fonduri structurale cu 311 milioane de euro, atingea puterea de 10 PetaWatts, cea mai mare din lume. La acest proiect a lucrat ca colaborator și marele profesor francez Gérard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2018.

„Povestea laserului de la Măgurele a început în 2006, când cercetătorul francez Gérard Mourou, proaspăt întors din SUA, și care făcuse în 1985 o descoperire privind construcția laserelor de mare putere, reușea să coaguleze cercetătorii și inginerii din domeniul laserelor și să facă o propunere la Comisia Europeană de construcție a unuia dintre cele mai puternice lasere din lume. În acea perioadă, în Europa s-a elaborat o foaie de parcurs pentru megaproiectele UE. Mega înseamnând de la sute de milioane în sus.

În total au fost 36 de mari proiecte în toate domeniile științei, iar fizica și ingineria au primit cele mai multe proiecte, fiind domeniile cele mai mature care au ajuns la nivelul să construiască mari centre. Așa că unul dintre aceste proiecte a fost ELI (The Extreme Light Infrastructure), conceput pe ideea de a construi lasere de mare putere în Europa”, a explicat Nicolae Zamfir într-un interviu pentru gândul.ro.

550 afisari

6 COMENTARII

  1. Un Guvern de mincinosi, da Bondu in cazul asta, tace, si arata ca este copartas la prostia

  2. Mai,oameni buni,traim in tara in care o idioata devenita ministru al educatiei si cercetarii[aoleo,proasto!] da afara un om de stiinta toba de carte.Despre ce dracului vorbim?Ce viitor vor avea copiii nostri cu aceasta imbecila in functie?Mai zacem mult pe noi?

  3. Pepsiglas si-a aratat prostia in toata splendoarea ei. Dar si ceilalti din ciuma galbena; unul mai prost ca altul in frunte cu galbejitul sef.

  4. Sunt unele lucruri in care nu trebuie sa gandesti politic.Cateva exemple.
    Aparare
    Interne
    Proiecte
    Educatie
    Sanatate
    Sport
    Arte
    Cultura

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger