AcasăNewsNicolae Voiculet a sustinut un concert la mare inaltime! Naistul de renume,...

Nicolae Voiculet a sustinut un concert la mare inaltime! Naistul de renume, aplaudat de Ilie Nastase si de primarul din Busteni!

A fost un moment artistic de neuitat, sustinut de maestrul naiului, Nicolae Voiculet, acompaniat de orchestra sa, chiar la baza Crucii Eroilor, de pe Caraiman.

Invitatii la evenimentul organizat cu sprijinul primariei Busteni – Ilie Nastase, printul Paul de Romania si sotia sa, printesa Lia, dar si turistii care au urcat, gratuit, cu telecabina pana la Babele, ajungand la aproape 2.300 de metri altitudine – au aplaudat recitatul artistilor. Spectaculoasa zona montana a gazduit, in premiera, un concert unic, la care a asistat si edilul din Busteni, Emanoil Savin.

Evenimentul „Romania din inima ta” a avut loc pe 14 septembrie, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declansarea Primului Razboi Mondial, si s-a vrut a fi un omagiu adus eroilor neamului, care s-au jertfit in cele doua Razboaie Mondiale.

In aceeasi seara, Nicolae Voiculet a sustinut un concert umanitar, la Castelul Cantacuzino din Busteni. Artistul a cantat la un nai special construit de el, pe care a acceptat apoi sa fie vandut, la licitatie, banii stransi in urma acestei actiuni caritabile urmand sa ajunga la un copil care vrea sa studieze acest instrument.

Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia Culturala “Nicolae Voiculet”, Asociatia Exploring Culture si Innovation Travel, cu sprijinul Primariei orasului Busteni, Autoritatii Nationale pentru Turism, al Institutului Cultural Roman si al Jandarmeriei Romane.

Primarul Savin, alaturi de copiii din Busteni in prima zi de scoala

Daca duminica s-a delectat ascultand acordurile naiului lui Voiculet, luni edilul din Busteni le-a urat succes elevilor si copiilor de gradinita din orasul in fruntea caruia se afla. Pe 15 septembrie, data cand scolile si gradinitele din Busteni i-au asteptat pe copii sa revina in salile de clasa, Savin le-a fost alaturi celor mici, participand la ceremoniile organizate cu ocazia inceputului noului an scolar, impreuna cu viceprimarul orasului, Nae Savel, si alti reprezentanti ai Consiliului Local.

Odata intrati in unitatile de invatamant, copiii au gasit, gratie eforturilor comune ale reprezentantilor administratiei locale, spatii de clasa curate si moderne, dar si ghiozdane pline cu rechizite, atat pentru scolari, cat si pentru prichindeii inscrisi la gradinitele din Busteni. Pentru sustinerea acestui proiect au fost alocate, din bugetul local, circa 150.000 de lei, precizeaza reprezentantii primariei locale.

598 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger