AcasăNewsNicolae Vacaroiu, "calaul" baronilor. Aristotel Cancescu, ultima victima

Nicolae Vacaroiu, „calaul” baronilor. Aristotel Cancescu, ultima victima

Retinerea  sefului CJ Brasov Aristotel Cancescu completeaza lunga lista intocmita de procurorii DNA plecati la vanatoare de “baroni”. Misiunea anchetatorilor este cu atat mai usoara cu cat “prada” le este servita, practic, pe tava de temuta Curte de Conturi condusa de Nicolae Vacaroiu.

Nicolae Vacaroiu i-a pus pe baroni pe saniuta

Asa cum “National” a anuntat, in exclusivitate, subalternii Laurei Codruta Kovesi stau cu ochii pe Nicolae Vacaroiu ca pe butelie. Si asta pentru ca rapoartele inspectorilor condusi de nea Nicu Vacaroiu mustesc de viitori inculpati si condamnati, numai buni pentru DNA. De altfel, de cand se afla sub conducerea lui Vacaroiu, Curtea de Conturi se poate lauda cu un portofoliu destul de stufos cand vine vorba de nume grele date pe mana procurorilor. Sa amintim, pe scurt, asaltul anchetatorilor asupra directorilor din Primaria Capitalei, “nababul” Dumitru Madalin Ionica, de la Directia de Infrastructura, deschizand balul retinerilor. Nici Radu Mazare, primarul Constantei, si nici Nicusor Constantinescu, seful CJ Constanta, nu au scapat din mainile inspectorilor Curtii de Conturi. Dosarele lor, care acum se afla in plina ancheta sau pe masa judecatorilor, au la baza rapoartele Curtii de Conturi.

Cancescu, prejudiciu de 7,7 milioane de euro

Victima de ultima ora a inspectorilor lui Vacaroiu este seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu. La baza dosarului in care a fost retinut stau tocmai rapoartele Curtii de Conturi care au constatat, inca din 2007, jaful de la CJ Brasov. Mai exact, sustin procurorii, au fost platite abuziv sume uriase de bani de Consiliul Judetean Brasov societatii Gotic SA, reprezentata, la vremea incheierii contractului, de directorul general Ion Dinita, in prezent deputat, inregistrandu-se majorari si cu 1.046% fata de valoarea initiala a lucrarilor. Aristotel Cancescu ar fi oferit, cu sprijinul si prin complicitatea vicepresedintelui CJ Brasov si a functionarilor cu functii de conducere din institutie, firmei SC Gotic SA doua contracte – unul incheiat in noiembrie 2006, privind lucrarile de reabilitare a DJ131C km 17+000 – 29+050 Racos – Rupea, si cel din septembrie 2007, pentru lucrarile de intretinere, reparatii si salubrizare a drumurilor judetene din Brasov (intretinere si salubrizare in sezonul rece – deszapeziri, precum si intretinerea si reparatii pe timp de vara) pe o perioada de 6 ani. DNA precizeaza ca prejudiciul total cauzat bugetului CJ Brasov prin achitarea in mod nelegal, “din dispozitia abuziva a lui Aristotel Cancescu”, a unor sume aferente lucrarilor executate de SC Gotic ca urmare a derularii contractelor este de aproximativ 33 milioane lei, cu TVA, echivalentul a aproape 7,7 milioane euro.

 

author avatar
Nicole Ionescu
1.786 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger