AcasăNewsNicolae Timofti, noul presedinte al Republicii Moldova ales cu 62 de voturi...

Nicolae Timofti, noul presedinte al Republicii Moldova ales cu 62 de voturi pentru!

Nicolae Timofti

UPDATE. Nicolae Timofti a fost ales in functia de presedinte al Republicii Moldova cu 62 de voturi din 61 minim necesare.

Liderul grupului socialistilor din Parlamentul moldovean, Igor Dodon, a anuntat vineri ca grupul sau il va vota pe Nicolae Timofti pentru functia de presedinte al Republicii Moldova, relateaza PRO TV Chisinau.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti - viitor presedinte al Republicii Moldova

„Suntem in ziua cand vom hotari care este calea pe care vom rezolva criza: alegerea presedintelui sau anticipate, dar nu vom mai avea incertitudine. Noi intelegem foarte bine ca atentia este indreptata spre grupul socialistilor. De noi depinde daca vom merge in anticipate (…). Votul nostru va arata. Indiferent de acesta, critici vor aparea”, a declarat Dodon in cadrul sedintei Parlamentului pentru alegerea sefului statului.

„Am spus despre trei filtre. Sa aiba doar cetatenia moldoveneasca. Timofti corespunde. Sa aiba sustinerea a 58 de deputati. Domnul Timofti corespunde si aici. Al treilea filtru a fost testul statalitatii. Nicolae Timofti corespunde tuturor filtrelor. De aceea, noi vom vota presedintele”, a afirmat el.

Igor Dodon

„Am fi vrut sa impartim povara aceasta cu celalalt partid de opozitie, dar ei au ales luptele stradale. La decizia de azi am ajuns in pofida unor presiuni enorme. In decizia noastra, ne-am bazat pe obiectivele pe care le-am pus inca de cand am parasit PCRM (Partidul Comunistilor-n.r.)”, a adaugat el.

Cei trei deputati ai lui Dodon decid presedintele

Presedintele Republicii Moldova se alege cu voturile a 61 de deputati din totalul de 101 care formeaza Legislativul. Pana in prezent si-au exprimat intentia de a-l vota pe Nicolae Timofti 58 de deputati ai Aliantei pentru Integrare Europeana si deputatul neafiliat Mihai Godea. Conform afirmatiilor lui Dodon cei trei deputati din grupul socialistilor vor putea decide alegerea lui Timofti drept presedinte al Republicii Moldova.

Unele surse de la Chisinau au declarat ca Dodon ar fi avut o vizita fulger pana la Moscova, in urma cu trei zile, pe 13 martie.

Deputatii grupului Partidului Comunistilor au spus ca vor boicota alegerile pentru ca le considera nelegitime. Pentru ca alegerile sa fie considerate valide la ele trebuie sa participe cel putin 61 de deputati. Daca presedintele este ales si Curtea Constitutionala valideaza rezultatele, seful statului isi depune juramantul in fata Parlamentului si a Curtii Constitutionale in cel mult 45 de zile dupa alegeri. Mandatul este de patru ani. Daca presedintele nu este ales, dar alegerile sunt considerate valide, va fi organizat un scrutin repetat.

author avatar
Ciprian Purice
929 afisari

3 COMENTARII

  1. Referitor la comentariul: 12596
    In atentia D-nei Ghetu Daniela
    Va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0756088024 -Sef receptie Bunea Denisa, pentru a va programa la o investigatie generala pe care v-o oferim gratuit, pentru fiul dumneavoastra.

    Va asteaptam cu drag,echipa ExMedica!
    Mirela Sampetru
    Manager General

  2. Pana sa facem unirea dintre cele doua tari sa facem pod rutier peste Prut, drumuri si cale ferata de tip european. Si aceste lucruri cu fonduri europene. dar mai repede.

  3. Dominatie Ruseasca 1812-2012 Calvarul Continua / BASARABIE,Margaritarul Pretios e-n Tine. / Ridica-te,Basarabie! / ROMANIE,ne vom intoarce intr-o zi / ne vom intoarce negresit, / vor fi apusuri aurii / cum au mai fost cand am plecat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger