AcasăNewsNicolae Popa este audiat in cadrul dosarului FNI

Nicolae Popa este audiat in cadrul dosarului FNI

(foto: Antena 3)

Dosarul Fondului National de Investitii a fost redeschis, Nicolae Poap, fost director Gelsor, fiind audiat in cazul prabusirii acestuia, pagubind astfel mai mult de 100.000 de romani.

(foto: antena 3)

Nicolae Popa, fost administrator al Fondului National de Investitii (FNI), a fost dus, joi, la parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru a fi audiat in cazul prabusirii FNI, in care este cercetat si Sorin Ovidiu Vintu, fiind cercetat pentru spalare de bani si investigare la delapidare, anunta Realitatea TV.

Popa a fost condamnat, definitiv, in 2006, alaturi de Ioan Maria Vlas, la 15 ani de inchisoare, in cazul prabusirii FNI, in 200, in urma careia peste 100.000 de romani si-au perdut banii investiti, creand totodata si un prejudiciu de o suta de milioane de euro statului, care era garantul Fondului.

In anul 2000 acesta a fugit din tara, fiind judecat in lipsa. A fost arestat la Jakarta in decembrie 2009, in urma unui mandat international al Interpol si politiei Romane, fiind adus in tara in 2010, cand un tribunal indonezian a admis cererea Romaniei privind extradarea lui.

author avatar
Ionut Zgimbau
361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger