AcasăNewsNicolae Mischie, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare

Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare

(foto: realitatea)

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat, miercuri, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, decizia putand fi atacata cu recurs.

(foto: realitatea)

Nicolae Mischie, fostl lider PSD Gorj si ex-presedinte al Consiliului Judetean, a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Timisoara, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, decizia putand fi atacata cu recurs.

Acesta a primit initial o pedeapsa cu inchisoarea de trei ani pentru trafic de influenta si de patru ani pentru luare de mita, insa, in urma contopirii celor doua pedepse, instanta a decis sa il condamne pe Nicolae Mischie la pedeapsa cea mai grea, respectiv de patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata prin recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Nicolae Mischie a fost trimis in judecata in acest caz de procurorii anticoruptie in 13 iunie 2005. Potrivit anchetatorilor, citati de Realitatea TV, in perioada 1999-2002, un om de afaceri ar fi efectuat diverse lucrari de contructie si renovare in valoare de 4.5 miliarde de lei vechi la trei cladiri ce-i apartineau lui Mischie. In plus, fostul lider PSD, ar mai fi cerut, drept mita, un autoturism ARO, plus iverse bunuri in valoare de peste  400 de milioane de lei vechi.

In schimbul serviciilor Mischie ar fi urmat sa intervina pe langa diverse institutii publice pentru a-i facilita omului de afaceri obtinerea unor contracte publice si a-l feri pe acesta de eventuale controale fiscale.

author avatar
Ionut Zgimbau
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger