AcasăNewsNicolae Ciucă dezvăluie ce rețetă originală de sarmale are. Ingredientul secret folosit...

Nicolae Ciucă dezvăluie ce rețetă originală de sarmale are. Ingredientul secret folosit de șeful PNL – VIDEO

sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Președintele PNL a „dat din casă”, înainte de Crăciun. Nicolae Ciucă a povestit, miercuri, că știe să prepare sarmale oltenești. Și că îi place să facă pâine.

Șeful PNL a spus că știe să gătească sarmale oltenești. Care au un ingredient special – ardeii roșii, numiți popular „raci”.

Ingredientul special: „Se pun printre sarmale”

Întrebat dacă va găti împreună cu soţia sa, de Crăciun, Nicolae Ciucă a dezvăluit că ştie să facă sarmale olteneşti.

„Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză când se împachetează carnea în foile de varză, mai există nişte ardei, ardei roşii – oltenii le spun raci, pentru că sunt roşii, care se usucă la streaşina casei după ce se culeg şi (…) se usucă şi se păstrează acolo.

Când se fac sarmale, se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele”, a povestit liderul PNL, miercuri, 20 decembrie, într-un interviu la DC News.

Ciucă: „Îmi place să fac pâine”

Pe de altă parte, Ciucă a recunoscut că nu ştie să prepare cozonaci, dar a spus că știe și că îi place să facă pâine.

„Îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul, ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să frămânţi, o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci, ca până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluţie bună”, a explicat Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
337 afisari

3 COMENTARII

  1. Maciucarul stie cu gatitul, caci in prima lui misiune din ANGOLA A FOST INCLUS IN ECHIPA CA STIA SA FACA CIORBA DE PERISOARE. VERIFICATI, INVESTIGATI SI VETI AFLA ADEVARUL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger