AcasăNewsNicolae Ceausescu se vinde in continuare

Nicolae Ceausescu se vinde in continuare

Jocul de sah folosit de fostul dictator este scos la licitatie

Lucruri care au apartinut celebrului nostru dictator comunist apar si acum la vanzare, desi de la moartea sa au trecut aproape trei decenii.

Jocul de sah folosit de fostul dictator este scos la licitatie

O licitatie organizata in aceasta luna scoate la vanzare jocul de sah care a apartinut sotilor Ceausescu. Este vorba despre o piesa de mari dimensiuni facuta, in anul 1976, din lemn de nuc, decorata cu intarsii din lemn de fag si picioare sculptate. Conform apropiatilor sai, jocul preferat de Nicolae Ceausescu era septicul. Intre septic si sah nu este nicio legatura, dar lui Ceausescu ii placea sa joace si sah, mai ales atunci cand era la vila din Snagov. Problema lui era ca era foarte pricinos la orice joc si nu admitea sa piarda, motiv pentru care persoane din anturajul lui spun ca la septic ”fura” fara jena iar in cazul sahului partenerii sai de joc erau discret sfatuiti sa piarda, dar ”fara sa se prinda Tovarasul”. Date fiind informatiile existente despre Ceausescu, cu sahul scos in aceasta luna la vanzare au jucat in mod cert Paul Niculescu-Mizil si Stefan Andrei. Stefan Andrei a si pomenit public de altfel de partidele jucate cu Ceausescu la Snagov: “Eram partenerul sau preferat de sah, ma batea des, dar mai castigam si eu iar atunci se enerva”. Acum, jocul de sah folosit de Nicolae Ceausescu este scos la licitatie cu un pret de pornire de 600 de euro.

author avatar
Simona Badulescu
216 afisari

1 COMENTARIU

  1. Păi, ori îl lăsau să cîștige, ori chiar îi bătea dar cîștigau și ei, iar atunci se enerva (de parcă nu sînt atîția care se enervează la joc), ori… Hotărîți-vă, măi, mîncătorilor de ce nu trebuie. Adică de kaca-maca, Simono.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger