AcasăNewsNicio zi fara ploi. Unde sunt anuntate averse si vijelii in urmatoarele...

Nicio zi fara ploi. Unde sunt anuntate averse si vijelii in urmatoarele ore!

Vremea continua sa fie capricioasa si in a doua saptamana a lunii iunie. Dupa un inceput de zi cat se poate de frumos, anumite zone din tara vor fi acoperite de ploi in aversa insotite de fenomene electrice si vant puternic.

Ca urmare, in timp ce bucurestenii se bucura in continuare de o superba zi de marti, locuitorii mai multor judete din tara vor avea, cu siguranta, nevoie de umbrele sau pelerine de ploaie, daca au drumuri de facut prin oras, in intervalul orar imediat urmator.

Astfel, meteorologii avertizeaza, prin intermediul unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) ca vremea se va strica brusc in cateva regiuni. Pana la ora 16, vizate de un Cod galben de ploi si vant sunt localitatile Nucsoara, Campulung, Vladesti, Malureni, Baiculesti, Poienari, situate in zona montana a judetului Arges, precum si Sapoca, Viperesti, Nehoiu, Lunca Jaristei, Penteleu, Bisoca, asezari din zona de munte a judetului Buzau. Sunt anuntate averse insemnate (de peste 25 l/mp), insotite de frecvente descarcari electrice, dar si grindina si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

La fel de capriocioasa se anunta vremea, cel putin pana la ora 16.30, si zona de vest a judetului Alba, in estul Covasnei, dar si in nord-estul judetului Harghita. Vantul va avea intensificari, va ploua in aversa, iar din peisaj nu vor lipsi descarcarile electrice si nici caderile de piatra.

Tot pana la ora 16.30 este in vigoare o atentionare nowcasting Cod Galben de ploi pentru judetul Gorj. Conform ANM, gorjenii nu vor scapa de ploi. Vor cadea averse, iar precipitatiile vor fi asociate cu intensificari ale vantului, dar si cu caderi de grindina.

Sursa foto: citynews.ro

author avatar
Cristina Stefan
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger