AcasăNewsNici parlamentarii romani nu mai vor ora de vara

Nici parlamentarii romani nu mai vor ora de vara

Mai multi parlamentari romani, de la toate partidele, au initiat un proiect de lege care prevede anularea orei de vara in Romania. Pe modelul Parlamentului European…

Autorii legii initiate in Parlamentul Romaniei amintesc faptul ca ora de vara a fost introdusa prima data in 1916, dupa Primul Razboi Mondial.  Ideea a fost implementata de Germania si Austro-Ungaria care au introdus primele ora de vara pentru a economisi din rezervele de carbune.  In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932. Pana in 1939 ora de vara a functionat in fiecare an, intre prima duminica din aprilie (in 1932: 22 mai), ora 00:00 si prima duminica din octombrie, ora 01:00 (ore locale). Intre 1 aprilie 1940, ora 00:00, si 2 noiembrie 1942, ora 03:00, ora de vara a fost in vigoare permanent in Romania. Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost suspendata, apoi reintrodusa incepand cu 1979. In prezent, ora de vara este aplicata in fiecare an prin darea ceasurilor cu o ora inainte in ultima duminica din martie si revenirea la ora normala in ultima duminica din octombrie. Conform noului proiect,  ora oficiala a Romaniei va fi aceeasi (+2UTC) pe tot parcursul anului.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.029 afisari

4 COMENTARII

  1. Bolșevicii care i-au adus vacarii, au inventat ora de vara ca era mai coopetatista la lumina facand proletaru mai productiv la licaru ochiului ca gainile in zor de zi. Rusi vinovati de ea au renuntat primii. Mie imi place ora de vara ca e mai imaginativa puturoasa odihnitoare si fhutareata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger