AcasăNewsNici intalnirea de taina cu Viorel Hrebenciuc nu l-a scapat pe Nelu...

Nici intalnirea de taina cu Viorel Hrebenciuc nu l-a scapat pe Nelu Iordache de DNA

Arestatul Nelu Iordache a ramas ieri fara doua contracte

Procurorii anticoruptie au luat cu asalt sediile mai multor firme ale controversatului afacerist Nelu Iordache, la putin timp dupa ce acesta s-a intalnit, pentru a-i cere sprijinul cu Viorel Hrebenciuc.

Nelu Iordache

Perchezitiile au avut loc in urma primirii unei sesizari din partea Oficiului European de Lupta Antifrauda, in care cel supranumit „Regele asfaltului” era acuzat de deturnarea a sase milioane de euro din banii primiti pentru constructia de autostrazi.

De la portughezi i se trage

Nelu Iordache si-a luat avion din banii europeni

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, Nelu Iordache declansase o campanie de numire a unor generali apropiati in functii cheie din MAI, presat fiind de avansarea anchetei DNA.

27.11.2012 – „National” a dezvaluit incercarile lui Iordache de a-si gasi protectie la nivel inalt

Numai ca procurorii anticoruptie nu s-au lasat deloc impresionati de „spatele” afisat de omul de afaceri si, ieri dimineata, au descins la sediile firmelor sale, de unde au ridicat documente care sa probeze acuzatiile care i se aduc. Ancheta a pornit de la o plangere inaintata OLAF de catre Monteadriano – Engenharca  e Construcao SA Portugalia, companie care este asociata cu Romstrade intr-un contract de 115,8 milioane pentru constructia autostrazii Nadlac – Arad. Nemultumiti ca nu au fost platiti, portughezii l-au „turnat” pe Iordache si astfel s-a descoperit ca acesta, din banii primiti avans de la CNADNR, a rambursat credite, a achizitionat, cu aproximativ doua milioane de euro, un avion Boeing 737. Iar  de alte patru milioane de euro a cumparat, alaturi de un alt asociat, mai multe terenuri in comuna Adunatii Copaceni, unde intentiona sa construiasca un aeroport. Iar in acest timp constructia autostrazii a fost blocata din lipsa de lichiditati…

author avatar
Matei Gabriel
1.259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger