AcasăNewsNici Germania nu respectă recomandările GRECO

Nici Germania nu respectă recomandările GRECO

GRECO insistă, Germania se face că nu aude

Multe state sunt criticate că nu respectă legile privind anticorupția. Dacă România a fost arătată cu degetul de mai multe ori, iată că și Germania a fost apostrofată dur de GRECO că nu are are reglementări care privesc aceste infracțiuni de corupție.

GRECO insistă Germania se face că nu aude

Astfel, Consiliul Europei a anunțat că în conformitate cu ultimul raport prezentat de Grupul Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO) cu privire la ”prevenirea corupției de către membrii parlamentului, judecători și procurori din Germania, nivelul de conformare cu recomandările anticorupţie formulate în 2015 este foarte scăzut în ansamblu”, se arată într-un comunicat. Potrivit raportului, nu s-au înregistrat progrese privind cerinţa ca deputaţii să anunţe imediat posibilele conflicte de interese legate de probleme dezbătute în parlament. Nu a fost implementată nici recomandarea de a întări mijloacele de impunere a transparenţei. Recomandarea ca declaraţiile de interese ale parlamentarilor să fie extinse a fost implementată doar parţial. Acestea ar trebui să includă şi pachetele de acţiuni peste anumite limite, pasivele semnificative şi interesele soţilor şi membrilor de familie. Astfel, GRECO pune Germania sub un regim special de monitorizare pentru statele cu nivel redus de conformare, aplicat deja altor 12 din cele 48 de ţări membre ale GRECO, printre care Austria, Franţa, Ungaria şi Turcia. Totuși, în ultimul raport al insituției se spunea despre România că ”a făcut progrese insuficiente în combaterea corupţiei”.

author avatar
Ramona Feraru
176 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bă păi Germania are voie! Restul n-au voie! Italia ,Romania,țările mici! Și cu deficitul la fel! Germania îl poate avea oricît! Nu și celelalte țări din UE! Grecia, Italia,România etc. Voi nu v-ați prins pînă acu? Ce n-a reușit Hitler cu armata,au reușit ăștia de l-au urmat cu serviciile de spionaj și șantajuri de toate felurile! Mai nou Germania preseaza pe veorica sa faca ,,CARTIERU JUSTIȚEI** în București. Cum ar zice Ciolannis.De parcă la noi aici s-ar face procesul de la Nurnberg! Sa faca la ei în Germania că ei au pustiit EUROPA cu II RAZBOAIE MONDIALE! cartiere de astea ale Justiței!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger